Komikeren og skuespilleren Espen Eckbo, som kanskje er mest kjent fra den folkekjære tv-serien «Nissene på låven», flytter fra sin nåværende bolig på Ullevål i Oslo, og har sammen med sin kone Trine Stubberud kjøpt en villa kun få minutter unna.

Ifølge tinglysningen er kjøpsprisen på 24,25 millioner kroner, 4,7 millioner kroner over prisantydningen på 19,5 millioner.

– Kjøperen og selgeren er fornøyd med handelen. Boligen har en attraktiv beliggenhet, og er i et populært område. Det var et helt normalt salg. Utover det har jeg ingen flere kommentarer, sier eiendomsmegler Kathrine Malt i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Tomten har et areal på 1382 kvadratmeter, og blir i boligannonsen beskrevet som en «vakker, klassisk og meget velholdt villaeiendom».

Bruksarealet på boligen er 237 kvadratmeter, og ligger rett nord for NRKs tilholdssted på Marienlyst.

19 millioner de siste fire årene

Eckbo har siden skapelsen av Nissene på låven i 2001 blitt en av Norges mest profilerte komikere, og har skapt en rekke populære karakterer som Asbjørn Brekke og tenåringsgutten Ove Hoff.

Akkurat nå er han aktuell med TV-serien Det kunne vært verre, hvor han portretterer en nølende deltidspappa for syv barn, fordelt på seks forskjellige koner.

Komiker Espen Eckbo.
Komiker Espen Eckbo. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix)

Ifølge tall hentet fra Brønnøysundregistret tok Eckbo ut et utbytte på 3,8 millioner kroner i selskapet EAE Holding as i 2018, hvor han er oppført som eier. De siste fem årene har selskapet et samlet resultat før skatt på over 19 millioner kroner.

I 2018 omtalte DN at Eckbos produksjonsselskap Seefood tv, som han stiftet i 2001 sammen med Kristian Ødegaard, fikk et rekordår i 2017 både på omsetning og resultat.

Den gangen tok eierne ut til sammen 11 millioner kroner i utbytte i selskapet, som også sto bak nevnte «Nissene på låven».

Seefood tv står også bak programmer som «Jul i Tøyengata», «På hjul med Dag Otto», «Asbjørn Brekke-show», og «Hit for hit».

Espen Eckbo ønsker ikke å kommentere boligkjøpet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.