Sommeren 2014 ble Dønnevik Gård ytterst mot storhavet på Skåtøy utenfor Kragerø lagt ut for salg med en pris på 45 millioner kroner.

Da budene lot vente på seg, trakk eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners eiendommen fra markedet. Våren etter gjorde han et nytt forsøk – uten å justere prisforventningene.

Høsten 2015 ble prisen kuttet 12 millioner kroner, til 33 millioner. Men fortsatt er ikke den over 300 mål store hytteeiendommen solgt.

– Vi hadde en kjøper i fjor som var villig til å gi 33 millioner, men finansieringen gikk ikke i orden. Derfor har vi nå senket prisen ned på 20-tallet for å få en helt annen kategori kjøpere. Over 30 millioner ser vi et annet kjøpersjikt, sier partner og seniormegler Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners til DN.

– Må finne de rette «liebhaberne»

Nå er prisen nede i 29 millioner, og Nordvik er optimist:

– Vi har allerede snakket med et par stykker som er veldig interesserte, så denne gangen tror jeg sjansen absolutt er til stede for å få i stand et salg, sier han.

Men det er ikke så lett å finne de rette «liebhaberne» til en slik eiendom, legger han til.

– Dette er ikke en hytte du drar til fire ganger i året, slapper av, og så reiser hjem fra. Eiendommen krever en annen type kjøper, som er villig til å bygge opp bygningene på nytt, restaurere og kanskje lage noen turstier. Det bør være noen som er interessert i kultur, og kanskje vil drive dette på heltid, sier megleren.

Trenger restaurering

Dønnevik Gård ble bygd i 1865 og har opparbeidet seg mye historie gjennom 150 år. Men eiendommen krever også mye oppussing.

Den 325 mål store eiendommen omfatter strandlinje, skog, åtte bygninger, deriblant en skipperstue på 200 kvadratmeter, båthus, dukkestue og en gammel låve konvertert til bibliotek og teatersal.

Det var farfaren til nåværende eier Ingvild Gierløff Løe som kjøpte stedet i 1920 etter å ha tilbrakt sine barndoms somre i det gamle skipperhuset på gården. Han utvidet senere med ytterligere to naboeiendommer som han kjøpte opp.

– Vi selger fordi det er en stor eiendom med en stor bygningsmasse som har stort behov for vedlikehold og oppussing, sa eieren til DN sommeren 2014.

Nordvik påpeker også at kjøper må påregne mye arbeid, vedlikehold og ombygging.

– Men når man kjøper en slik eiendom, er det ikke et vanlig hyttekjøp. Man kjøper en opplevelse – en fantastisk ting, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Asias beste kokk driver en indisk restaurant i Bangkok
Chef Gaggan forklarer hvorfor Bangkok er blitt Asias mathovedstad.
01:56
Publisert: