Milliardæren Cathrine Rasmussen (53) kjøpte leiligheten på 215 kvadratmeter pluss terrasser ytterst på Tangen i Kristiansand i 2014 da leilighetsbygget fortsatt var under oppføring. Hun er datter av skipsreder Einar Rasmussen og eier 16,6 prosent av Rasmussengruppen i Kristiansand, et selskap som ved siste årsskifte hadde en bokført egenkapital på over 13 milliarder kroner.

Med en pris på 20,15 millioner kroner var det ny rekord for en leilighet omsatt i det åpne markedet i Kristiansand. I tillegg investerte Rasmussen trolig ytterligere noen millioner i spesialtilpasninger av leiligheten. Nå er den etter det DN forstår, solgt for 28,3 millioner kroner. Det er 3,7 millioner mindre enn prisantydningen da leiligheten ble lagt ut for salg i september. Prisen tilsvarer en kvadratmeterpris på vel 131.000 kroner.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte salget, men da uten pris.

Ingen kø

Justert for tilpasningene, sitter trolig Rasmussen igjen med en avkastning på rundt 20 prosent. I samme periode har eiendomsprisene i Kristiansand steget med drøyt det halve av dette.

– Vi har sett det i mange år nå at det er de mest kostbare leilighetene i sentrum som også stiger mest i pris, sier eiendomsmegler Pål Birkeland hos Sørmegleren.

– Og jeg er ganske sikker på at han som kjøpte leiligheten ikke kommer til å tape penger på den. For leiligheten er helt unik med fantastisk utsikt over havet og byen. Det finnes ikke maken her i Kristiansand, sier han, og legger til at både kjøper og selger er fornøyde med handelen.

Det overrasker neppe noen at det hverken var kø på visning eller budrunde.

– I sum hadde vi vel syv–åtte interessenter i perioden fra leiligheten ble lagt ut for salg i september. Og prisen, som jeg ikke vil kommentere, ble et resultat av forhandlinger, sier Birkeland, som ikke vil si noe om hvem som har kjøpt leiligheten ut over at det er en han og at han er sørlending.

Selv om prisen på 28,3 millioner kroner er ny rekord for en leilighet solgt i det åpne markedet i Kristiansand, er det minst to andre leiligheter i byen som er solgt for en høyere pris. Men de har aldri vært ute i markedet. Øverst ligger et eiendomsprosjekt i regi av gründeren Bjarne Skeie (73) der Skeies egen toppleiligheten er registrert solgt for 43,9 millioner kroner. Og Tore Hansen-Tangen (77) passerte 30 millioner kroner for toppleiligheten hans i leilighetsprosjektet et par hundre meter unna Skeie.

Kjetil Wiedswang: Er det «Merry Christmas» - eller «Happy Holidays»?
DNs politiske julekalender | Luke 20: Krigen mot julen.
01:10
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.