Leieprisene på luksusboliger i den britiske hovedstaden falt 5,1 prosent de siste 12 månedene, viser utleiemegleren Knight Franks februarmåling, ifølge Bloomberg News. 

Britenes avgjørelse om å melde seg ut av EU har ført til en mindre tro på London som et finanssentrum i fremtiden, og at bedrifter flytter sine ansatte ut av byen. Dette har gjort etterspørselen mindre i luksusleiemarkedet, ifølge Bloomberg. 

Samtidig har tilbudet økt. Antallet eiendommer i markedet økte med 24 prosent, ifølge tallene fra Knight Franks. 

– Antall leieforhold har økt, men etterspørselen er svakere blant næringslivsledere på grunn av større økonomisk usikkerhet rundt omfanget av brexit, skriver sjef for Knight Franks London-avdeling i rapporten. 

I slutten av desember skrev DN at Eaton Square, i hjertet av det fasjonable nabolaget Belgravia i London, topper listen over de dyreste gatene i England og Wales. Her har blant annet kosmetikkarving Celina Midelfart og Tor Olav Trøim slått seg ned.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette kan ødelegge for høyere oljepris
DNs kommentator Bård Bjerkholt er bekymret for oljeprisen. Krig eller fred i Irak vil være avgjørende.
03:09
Publisert: