I fjor sommer ble landstedet Brattholmen rett ved ettertraktede Hankø ut for salg med en prisantydning på svimlende 60 millioner kroner.

Ingen kjøpte landstedet i løpet av sommermånedene, og annonsen ble trukket fra markedet i fjor høst.

Nå er prakteiendommen lagt ut for salg igjen for 48 millioner kroner.

– Vi fikk et bud på 46 millioner kroner i fjor, med forbehold om besiktigelse. Men besiktigelsen ble av ulike årsaker ikke gjennomført. Nå legger vi den ut på nytt med en pris som selger er fornøyd med og som vi tenker treffer markedet, sier daglig leder og megler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere, som står for salget av Brattholmen.

Kjøpt for ti millioner

Selger Pål Terje Gabrielsen ga ti millioner kroner for den 103 mål store øya i 2006, og har siden brukt 15 millioner kroner på oppgradere eiendommen til dagens høye standard. 

Dermed kan han fortsatt tjene 23 millioner kroner på kjøpet om han får prisantydning, selv etter det saftige priskuttet.

Stående prisrekord innehas av eiendomsinvestor Arne Vannebo, som i 2014 ga 52 millioner kroner for eiendommen Gaupholmen utenfor Lillesand. Selger Erik Klaveness ville opprinnelig ha 60 millioner kroner.

I samarbeid med Griff Arkitektur i Fredrikstad har Gabrielsen oppgradert eiendommen betydelig. Hytta på 128 kvadratmeter ble ferdigstilt i 2013. I den forbindelse ble eiendommen koblet opp mot strøm, vann og avløp. Strandhuset med tre sengeplasser ble totalrenovert i 2012.

Med eiendommen følger også et stort, nyere bryggeanlegg og tre bøyeplasser. Miniskjærgården med holmer og skjær rett utenfor øya tilhører også eiendommen.

Ved bryggeområdet er det også godt opparbeidet og barnevennlige sandstrender.

– Privat luksus av det sjeldne

– Det er de fineste strendene i distriktet. Det er ingen andre steder her med naturlige strender, sa Gabrielsen til Dagens Næringsliv i fjor sommer.

Hovedhytta med to soverom og kjelleretasje er diskré tegnet inn i terrenget.

Dyve har overfor Dagens Næringsliv tidligere beskrevet eiendommen som en eksklusiv skjærgårdsidyll som er få forunt, og privat luksus av det sjeldne.

– Veldig mange rike mennesker foretrekker å ha fritidseiendom i dette området. Det kan godt hende kjøperen vi ser etter sitter på Hankø yacht club, sa Dyve til DN i fjor sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan Slagsvold Vedum le enda høyere: Tre grunner til Senterpartiets rekordmålinger
Bernt Aardal om de tre viktigste grunnene til Senterpartiets fremgang.
01:47
Publisert: