– Vi prøver å tilpasse oss markedet, sier partner/eiendomsmegler Erlend Sørlie i Sem & Johnsen Eiendomsmegling. Han mener 24 millioner er riktig pris for Geilo Høifjelds Pensionat, som DN i mai i fjor omtalte som et privateid «Mountain Lodge» midt i Geilo.

Nåværende eier, Lars Hyrum (75), har gjort utvendig og innvendig oppgradering siden han overtok stedet for rundt 18 år siden.

Hyrum (75) reiste England rundt for å handle antikviteter, og pensjonatet kan by på anglofile detaljer som for eksempel et 150 år gammelt gotisk blyglassvindu i biljardrommet.

Huset ble bygget rundt 1917 og er fullstendig restaurert både innvendig og utvendig.
Huset ble bygget rundt 1917 og er fullstendig restaurert både innvendig og utvendig. (Foto: Fotograf Uthus)

– Jeg kjøpte et nedslitt pensjonat og har restaurert det. Dette er blitt unikt, sa Lars Hyrum i en kort kommentar til DN da eiendommen lå ute til salgs i fjor.

Han har bakgrunn fra transportbransjen før han ble pensjonist for 18 år siden. Selv kom han til Geilo som gjest for over 50 år siden.

Tror på storfamilie eller noen «med en hotelldirektør i magen»

Da eiendommen ikke ble solgt i fjor, ble det trukket fra markedet.

Nå har en ny megler overtatt og kuttet prisantydningen fra 30 til 24 millioner kroner.

– Vi har noen navn på blokka og har allerede fått et par henvendelser, men vi la ut eiendommen til salgs i dag, så det er litt tidlig ennå, sier megler Erlend Sørlie.

Han sier at eiendommen er svært spesiell, men at det er mange mulige bruksområder.

– Kanskje vil det være aktuelt for en storfamilie som ønsker seg et sted sentralt på Geilo, eller hva med noen som går med en liten hotelldirektør i magen? Dette kan brukes både privat og til utleie, kanskje en kombinasjon, slik nåværende eier har gjort. Det kan jo sitte 50 personer til bords samtidig her, sier megleren.

Geilo Høifjelds Pensionat selges fullt møblert.
Geilo Høifjelds Pensionat selges fullt møblert. (Foto: Fotograf Uthus)

Huset er bygget omkring 1917, men er fullstendig restaurert både utvendig og innvendig. «Når du kommer inn i Pensionatet, opplever du det som om du kommer inn i et smakfullt innredet og hyggelig hjem, hvor gjestene føler at de er venner av familien», beskrives det i prospektet.

Det er sengeplass til 20 personer i dobbeltrom og suiter, alle med eget bad/wc. Eiendommen selges fullt møblert med meget høy standard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Monaco er et vidunderlig reisemål for folk som vet hva de ønsker
Gulshat er grunnlegger av Lux Pro. Her forteller hun hvorfor Monaco er verdens beste sted - for de rike og berømte.
02:40
Publisert: