Lørdag holdt tropical house-artisten Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (30) konsert for over 30.000 på Ullevaal. Det er bergenserens største show så langt i karrieren, og den eneste konserten han holder i Norge i år

Nå er det er klart at popstjernen nylig har kjøpt seg leilighet på Aker Brygge i Oslo for 23,5 millioner kroner. Det fremgår av en fersk tinglysing fra eiendomsregisteret.

Toppleiligheten i Bryggegata inneholder blant annet to soverom, to bad, stue og kjøkken fordelt på 96 kvadratmeter. I tillegg har leiligheten sydvendt balkong, vinterhage og privat takterrasse på rundt 42 kvadratmeter med utsikt ut mot Akershusstranden, Tjuvholmen og Oslofjorden.

Inngangspartiet i gården der Kygo har sikret seg en toppleilighet.
Inngangspartiet i gården der Kygo har sikret seg en toppleilighet. (Foto: Nicklas Knudsen)

Bergens dyreste

I 2018 ble det kjent at Gørvell-Dahll hadde kjøpt det som på den tiden var Bergens dyreste bolig noensinne. Artisten bladde opp 41 millioner kroner for en murvilla på over 1000 kvadratmeter, med åtte soverom, bibliotek og en hestehall. DNB har også et ordinært pant i boligen på 21 millioner kroner.

– Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, sa artisten i en pressemelding den gang.

Omtrent 300 meter fra barndomshjemmet kjøpte Kygo i 2018 denne mursteinsvillaen i Bergen for 41 millioner kroner.
Omtrent 300 meter fra barndomshjemmet kjøpte Kygo i 2018 denne mursteinsvillaen i Bergen for 41 millioner kroner. (Foto: Willy Haraldsen)

Den ærverdige murvillaen fra 1918 er tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, og ligger plassert ytterst på Hopsneset. Omtrent 300 meter fra barndomshjemmet Gørvell-Dahll vokste opp.

Prisrekorden i Bergen ble stående i tre år, inntil forretningsmannen Espen Galtung Døsvig betalte 47 millioner kroner for Toro-arving Bjarne Riebers enebolig i Fana.

DN har ikke lyktes med å få en kommentar fra Gørvell-Dahll om hva som er formålet med kjøpet av leiligheten på Aker Brygge.

Rydder raskt opp i skattesak

I mai kunne DN melde at Skatteetaten hadde tatt pant i Gørvell-Dahlls villa i Bergen. Årsaken var et ubetalt skattekrav på 15 millioner kroner.

– Det skyldes en misforståelse og forglemmelse fra vår side. Vår advokat har vært i kontakt med Skatteetaten og vi håper å få ordnet dette så snart som mulig, sa Gørvell-Dahlls stefar og talsperson Jan Magnus Bjordal.

På få dager ble saken løst, og Skatteetatens pant borte, ifølge oppdaterte eiendomsdokumenter.

Det var ingenting som tydet på at det var betalingsproblemer som lå bak skattekravet. Ifølge ligningstallene for 2020 hadde Gørvell-Dahll en inntekt på 46,2 millioner kroner, og en formue på 103 millioner kroner. Han betalte 12,4 millioner i skatt. Både inntekt og formue krympet betraktelig fra toppåret 2019, da artisten tjente 77,4 millioner kroner og hadde en formue på nesten 133 millioner kroner.

Stor på strømming

30-åringen fra Bergen slo for alvor gjennom i midten av 2010-tallet med en rekke egne remikser av velkjente låter. Senere har han gitt ut sine egne produksjoner, og han har vunnet to Spellemannspriser.

Hans låtsamarbeid med superkjendisen Selena Gomez med låten «It ain't me» er avspilt 1,16 milliarder ganger på Spotify. Hans nest best strømmede sang på Spotify er «Firestone». Den har over 900 millioner avspillinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.