– Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser en historisk sterk oppgang i utleieboligprisene i Norge i tredje kvartal, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Sterkest vekst hadde Stavanger og Sandnes med en oppgang på 4,7 prosent etterfulgt av Oslo med 2,5 prosent og Trondheim med 0,3 prosent. I Bergen sank leieprisene med 2,5 prosent.

– Utviklingen stemmer godt med den sterke oppgangen i oljenæringen som preger økonomien på Sør-Vestlandet. Og i Oslo fortsetter stigningen i leieprisene trolig som følge av de vedvarende problemene knyttet til boligbygging i hovedstaden, sier Lauridsen.

Sterkest leieprisutvikling det siste året har Stavanger/Sandnes med en oppgang på 15,3 prosent etterfulgt av Oslo med seks prosent. Deretter følger Bergen med en oppgang på 3,9 prosent og Trondheim med en oppgang på 2,5 prosent.

– Leieprisene i Stavanger-regionen begynner nå å nærme seg toppnivået før oljebremsen i 2014, og i rene tall er veksten svært stor gjennom året. Den svake utviklingen i både leie- og eie-boligmarkedet i regionen er definitivt over, sier han.

Ved utgangen av andre kvartal var det 2.169 boliger til leie i de store byene på Finn.no. Av disse er 1.090 i Oslo, 442 i Bergen, 400 i Trondheim og 237 i Stavanger/Sandnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.