Den 35 kvadratmeter store hytta på Lindøya føyer seg inn i rekken av indre Oslofjord-objekter som nyter godt av det brennhete markedet i området.

Rekordene har stått i kø for eiendommer på øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya. Øyene som ligger rundt 20 minutter med ferge unna Aker Brygge rommer rundt 550 hytter, som gjerne er bitte små og har enkel standard.

Solgte for 6,5

Eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling satte rekord på Lindøya i mai, da han solgte en 33 kvadratmeter stor hytte med delt utedo for 5,3 millioner.

For to uker siden satte han også prisrekord på naboøya Nakholmen, med et salg på 6,5 millioner.

– Interessen var enorm. Med bakgrunn i det salget, legger vi ut denne for seks millioner, så får vi se hva markedet sier, sier Berger.

Med båtplass og gode solforhold tror megleren det er gode sjanser for at interessen blir stor også for denne hytta.

– Det tikker inn med interessenter jevnt og trutt, sier Berger om hytta som har ligget til salgs siden fredag.

Bruker lite ressurser

Kortreiste feriemål er blitt mer populært de siste årene. Det presser etterspørselen etter de sentrumsnære Oslo-hyttene opp.

– Etterspørselen bare stiger og stiger. At hyttene er små er del av miljøaspektet – folk ser at de kan greie seg på veldig lite areal. Da bruker man lite ressurser på strøm og oppvarming, sier Berger.

For dem som punger ut for en hytte i indre Oslofjord, finnes det altså et lite plaster på lommeboksåret: strømregningen kommer sjelden på mer enn mellom 1500–2000 kroner i året. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.