DN omtalte rekordkjøpet i august da det fortsatt ikke var klart hvem som var kjøperen. Da fortalte eiendomsmegleren Marius Berger at hytta ble solgt etter en heftig budrunde.

– Jeg hadde to budgivere, og begge var like ivrige, sa Berger, som jobber i Eie eiendomsmegling.

Den ivrigste av dem var Håkon Reistad Fure, som endte med å gi tre millioner over prisantydning for sin nye eiendom på 3,8 mål på Lindøya i indre Oslofjord. Han betaler 17 millioner kroner for hytta på 129 kvadratmeter.

Dermed ble den tidligere prisrekorden på 4,9 millioner ettertrykkelig slått.

Håndplukket av Trøim

På tross av sin unge alder har Fure allerede flere tunge verv i finansbransjen.

31-åringen startet karrieren med aksjeanalyse i DNB Markets i 2007, og ble tidlig senioranalytiker innen sektorene bank og finans. Senere ble han valgt ut av Tor Olav Trøim som investor i selskapet Magni Partners, der han nå er partner.

Fure er for tiden bosatt i London og var inntil i sommer styremedlem i Storebrand. Han er blant annet styremedlem i forbrukslånbanken Avida. 31-åringen står oppført med en inntekt på 1,3 millioner kroner og en formue på 4,2 millioner kroner ved utgangen av 2017. Han er registrert som utflyttet fra Norge i 2015.

DN har vært i kontakt med Fure som ikke ønsker å kommentere saken.

Håkon Reistad Fure har i flere år jobbet tett på investor Tor Olav Trøim. Her er de sammen på Pareto-konferansen.
Håkon Reistad Fure har i flere år jobbet tett på investor Tor Olav Trøim. Her er de sammen på Pareto-konferansen. (Foto: Gorm K. Gaare)

På de sentrumsnære øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya ligger det rundt 550 småhytter. På tross av sin enkle standard, har det de siste årene blitt en enorm interesse for hyttene og det meldes om køer langs hytteveggene under visning.

På Lindøya, Nakholmen og Bleikøya er den maksimale tillatte størrelsen for småhyttebebyggelsen på 32 kvadratmeter pluss hems, eller 40 kvadratmeter på ett gulv.

Imidlertid er det en privat del på Lindøya der det ligger større hytter. Det er her Fures nye hytte er plassert. Eiendommen ligger helt i vannkanten, vestvendt mot Oslofjorden og har strand og brygge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mille-Marie Treschow (1954–2018) bisettes onsdag
Tok over familieselskapet som 32-åring, og ble en av norsk næringslivs mektigste.
02:04
Publisert: