– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt boligen, og vi gleder oss til å bosette oss i Asker, sier Kristian Monsen Røkke (31).

Kjell Inge Røkkes (56) eldste sønn er styreleder ved Aker Philadelphia Shipyard og har i mange år bodd i USA der han også er født og oppvokst.

Nå har Kristian Monsen Røkke og kona Nina Glende Røkke (29) gitt 26 millioner kroner for den sjønære eiendommen i Asker, to-tre kilometer fra Konglungen, der Monsen Røkkes far, Kjell Inge Røkke, bor sammen med kona Anne Grete Eidsvik (48).

«Elsker Norge»

Kristian Monsen Røkke har bak seg flere år som toppsjef for det amerikanske verftet Aker Philadelphia Shipyards, et av de mange selskapene i seniors Aker-system.

Kristian Monsen Røkkes nye bolig ligger bare noen stenkast fra farens eiendom på Konglungen i Asker.
Kristian Monsen Røkkes nye bolig ligger bare noen stenkast fra farens eiendom på Konglungen i Asker. (Foto: Elin Høyland)
Monsen Røkke startet å jobbe ved det amerikanske verftet i 2007, og var administrerende direktør fra 2011 til 2014.

I et intervju med Dagens Næringsliv i august ifjor sa han at dette var riktig tid å gi seg på, men ville ikke avsløre om neste stopp blir Norge.

– Så langt har jeg vært i Aker-systemet, og det er der jeg har tilhørighet og lojalitet. Hvor jeg havner etter Philadelphia, vet jeg ikke ennå, men jeg elsker Norge og ville ikke vært foruten å bli gråhåret i Norge, sa Røkke.

Kristian Monsen Røkkes leilighet i Thomas Heftyes gate på Frogner i Oslo er nylig solgt med gevinst.
Kristian Monsen Røkkes leilighet i Thomas Heftyes gate på Frogner i Oslo er nylig solgt med gevinst.
Det er ventet at han vil gå inn i en mer operativ rolle i et Aker-selskap. I mellomtiden fikk han i desember et nytt styreverv, denne gangen i American Shipping Company, som også inngår i Aker-systemet.

Monsen Røkke skriver i en sms til DN at han ikke ønsker å kommentere når han skal flytte til Asker og hva han skal jobbe med fremover.

Kjell Inge Røkke eier rundt 14 mål på Konglungen. Han har betalt cirka 68 millioner kroner for eiendommene.
Kjell Inge Røkke eier rundt 14 mål på Konglungen. Han har betalt cirka 68 millioner kroner for eiendommene. (Foto: Fartein Rudjord)
– Hans jobb er å være styreleder i Aker Philadelphia Shipyard, og det er intet nytt å melde utover det, sier Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen.

Ifølge eiendomsregisteret skal Monsen Røkke og kona dele adkomsten til sjøen med et par av naboene.

Solgt over takst på Frogner

Selger er Ellen Karlsen Raaholt, arving i entreprenørselskapet OKK og eiendomsutvikler, som i 2013 hadde en skattelignet formue på 249 millioner kroner. DN lyktes ikke å få en kommentar fra selger mandag ettermiddag.

Kjell Inge Røkke kjøpte den første av sine eiendommer på Kong­lungen i 2005. Siden har han og kona kjøpt flere av de tilliggende eiendommene, og utført omfattende arbeider. Ifølge Budstikka strekker Røkkes eiendommer på Konglungen seg over rundt 14 mål, og han har betalt rundt 68 millioner kroner for tomtene i området.

Selger i Oslo

Kristian Monsen Røkke har nettopp solgt sin 170 kvadrat­meter store seksromsleilighet i Thomas Heftyesgate på Frogner i Oslo. Monsen Røkke ga 11,5 millioner kroner for leiligheten i 2010.

Den ble lagt ut for salg ifjor til 13,7 millioner kroner. I desember ble det tinglyst et pantedokument på 15,9 millioner, dette pleier ofte å tilsvare salgssummen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.