Da prestisjebygget «Shard» (flis/skår) i London sto ferdig i 2012 sa utbyggerne at det ikke skulle mer til enn «rundt 20 telefonsamtaler» for å selge de ti luksusleilighetene nær toppen av bygningen, skriver The Guardian. 

Men de ble absolutt ikke revet vekk slik man håpet og trodde.

Fem år senere er nemlig fortsatt de ti toppleilighetene for opp til 50 millioner pund hver (nesten 550 millioner kroner) ikke solgt, ifølge avisen. Egen adgang til Michelin-restauranten i Shard og muligheter for egne tjenestefolk har heller ikke hjulpet på etterspørselen.

Selgerne har så langt vært lite villige til å kutte prisen.

Turistmagnet

– Hvis de selger nå til en lavere pris vil det bli veldig vanskelig å ta mer i fremtiden. For da er det satt et nivå, sier Henry Pryor, en eiendomsmegler i luksussegmentet i London, til The Guardian.

Pryor mener et problem med Shard er at det ligger på sydsiden av Themsen som helt siden middelalderen har vært «den dårlige delen av byen». Og der vil ifølge megleren ikke rike folk betale så mye for å bo. 

De ti leilighetene, som alle går over flere plan, ligger rundt 200 meter opp i 310 meter høye Shard som er både Londons og Europas høyeste bygning. På en klar London-dag skal det være havutsikt fra leilighetene, selv om det er over 40 kilometer til kysten.

Selv om Shard ikke tiltrekker seg kjøpere i det øverste sjiktet, så er prestisjebygget en magnet for turister. Opp til 6000 besøkende hver dag er villig til å betale 30,95 pund (335 kroner) for å nyte utsikten fra «The View» med 360 graders utsyn over London. (Vilkår)

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: