Det er det Oslo-baserte finansselskapet Vika Project Finance som har inngått en avtale med det Magne Svendsen-kontrollerte eiendomsselskapet Energiveien Eiendom Holding. Vika Project Finance vil betale den Ålgård-bosatte investoren og entreprenøren over 700 millioner kroner for tre næringseiendommer i Risavika i Sola kommune utenfor Stavanger.

Vika Project Finance er nå i gang med arbeidet med å videreselge prosjektet til investorer, såkalt syndikering. Kjøpet til over 700 millioner kroner er forutsatt at Vika Project Finance klarer å få investorer til prosjektet. Til sammen skal det hentes inn i underkant av 200 millioner kroner i egenkapital til prosjektet.

– Det er riktig at jeg har akseptert et bud på eiendommene, sier Magne Svendsen til Dagens Næringsliv.

– Vi kan bekrefte at vi er i gang med tilretteleggelsen av prosjektet. Vi oppfatter dette som en attraktiv investering, i en spennende sektor og beliggende i en region som igjen opplever vekst. Prosjektet har gode nøkkeltall og god stipulert avkastning, sier Thomas Holtan Leskovsky.

Han er daglig leder i Vika Project Finance.

Prosjektet videreselges med en netto yield på 6,8. Netto yield er netto leieinntekter delt på markedsverdien.

Fra null til én milliard

Magne Svendsen er entreprenøren og eiendomsutvikleren som i løpet av de siste ti årene har bygget opp en milliardbutikk innen eiendomsbransjen i Rogaland.

– I år vil vi omsette for rundt én milliard kroner, sier Svendsen.

Driftsresultatet i konsernet Masiv as vil trolig ende opp mot 50 millioner kroner. Da er ikke en gevinst fra salget av eiendommen i Risavika inkludert. Svendsen vil ikke kommentere hva gevinsten vil bli fra salget.

Til sammen kontrollerer Svendsen over 50 prosent av eiendommene som nå syndikeres. Eiendommene ble opprinnelig syndikert av Sparebank 1 SR-Bank i kjølvannet av finanskrisen. Svendsen avviser at salget er uttrykk for at han ikke har like stor tro på utviklingen i eiendomsprisene i regionen.

– Jeg har tro på at vi får fem til seks gode år nå, sier Svendsen, som nylig offentliggjorde planer om en stor eiendomsinvestering på Forus sammen med det Yuhong Hermansen-kontrollerte Herfo Finans.

Milliardhandler

Salget til Svendsen er det siste i en rekke store eiendomstransaksjoner i Stavanger-regionen de siste månedene. Nylig kjøpte det amerikanske investeringsselskapet H.I.G. Capital eiendommer for 2,5 milliarder kroner, blant annet Aker-bygget i Hinna Park utenfor sentrum av Stavanger.

Kjøpene kommer etter flere tunge år i regionens eiendomsmarked i kjølvannet av oljekrisen. På Forus, området som huser en rekke oljeselskaper og oljeserviceselskaper, har ledigheten på kontoreiendom vært over 20 prosent. Nå er ledigheten på vei ned i takt med høyere oljepris og høyere aktivitet i næringen. Oljeprisen har mer enn doblet seg siden bunnen på 27 dollar fatet i januar 2016. Fredag ettermiddag ble nordsjøolje handlet til vel 60 dollar fatet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du rakfisk helt selv
I 25 år har Leiv Vambheim laget rakfisk. Her er prosessen fra A til Å.
04:01
Publisert: