Magnus Carlsens nye bolig i Oslo beskrives i prospektet som «en eksklusiv og påkostet leilighet, helt ytterst på attraktive Tjuvholmen».

I annonsen på Finn.no hadde leiligheten en prisantydning på 21,5 millioner kroner, og ifølge eiendomsregisteret betalte Carlsen 19,8 millioner kroner for denne. Ifølge megler inkluderer prisantydningen også en garasjeplass i egen seksjon som kostet 1,2 millionerm slik at sjakkverdensmesteren betalte 21 millioner kroner til sammen, altså 500.000 mindre enn antydet.

Den 127 kvadratmeter store utsiktsleiligheten har to soverom, to bad og to balkonger i tillegg til garasjeplassen i kjelleren.

«Innvendig er det høy standard med kvalitetsinnredninger samt harmoniske fargevalg slik at selv den kresne skal finne ro» heter det i annonsen.

Leiligheten har også utsikt til Holmenkollen, der sjakkverdensmesteren i 2015 kjøpte et hus i Svarttrostveien for 19,5 millioner.

Ifølge grunnboken er denne eiendommen fortsatt tinglyst på Carlsen.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen, daglig leder i teknologiselskapet Play Magnus Andreas Thome og manager Espen Agdestein avbildet tidligere i år.
Sjakkverdensmester Magnus Carlsen, daglig leder i teknologiselskapet Play Magnus Andreas Thome og manager Espen Agdestein avbildet tidligere i år. (Foto: Javad Parsa)

– Revet vekk

Eiendomsmegler Anders Kvernberg solgte nylig leilighet til Magnus Carlsen.
Eiendomsmegler Anders Kvernberg solgte nylig leilighet til Magnus Carlsen. (Foto: Privatmegleren Tjuvholmen)

Det er Anders Kvernberg i Privatmegleren som har solgt leiligheten. Den gikk allerede etter første visning, forteller han.

– Den ble revet vekk. Det var mange på visningen og mange interessenter, forteller han.

Ifølge Kvernberg, som har kontorer i samme bygg, pleier det å være rift om luksusleilighetene ytterst på Tjuvholmen.

– I dette bygget selges det leiligheter omtrent annethvert år, så det er populære objekter når de først kommer på markedet. Denne leiligheten er i tillegg oppgradert skikkelig de siste par årene, sier han.

Bygget der Carlsen har kjøpt seg leilighet er ett av to på Tjuvholmen med såkalt pluss-konsept. Dette innebærer at sjakkverdensmesteren blant annet får tilgang til bemannet serviceavdeling med møterom, selskapslokale og treningsrom uten å låse seg ut på gateplan.

Ifølge prospektet rommer leiligheten en flott, luftig stue med gasspeis, hvor et topp moderne kjøkken fra Bulthaup med øy og integrerte hvitevarer ligger i åpen løsning.
Ifølge prospektet rommer leiligheten en flott, luftig stue med gasspeis, hvor et topp moderne kjøkken fra Bulthaup med øy og integrerte hvitevarer ligger i åpen løsning. (Foto: Privatmegleren Tjuvholmen)

Satser på nettsjakk

Også sjakken er rammet av koronavirusutbruddet, men Carlsen er for tiden engasjert i turneringer på nett. Skjærtorsdag slo han russeren Sanan Sjugirov i ni strake partier, ifølge NTB, og går dermed til finalen i lynsjakkturneringen Banter Blitz Cup. Denne avholdes på plattformen Chess24, eid av teknologiselskapet Play Magnus – der Carlsen nå eier 16 prosent av aksjene.

DN fortalte nylig at Play Magnus gjennomførte en større emisjon, der selskapet hentet 126 millioner kroner nettopp for å satse på sjakk online. I emisjonen ble selskapet verdsatt til 550 millioner kroner, hvorav Carlsens post er verdt omtrent 88 millioner.

Den nye leiligheten til Magnus Carlsen ligger i bygningen til venstre i bildet.
Den nye leiligheten til Magnus Carlsen ligger i bygningen til venstre i bildet. (Foto: Privatmegleren Tjuvholmen)

– Markedet på Tjuvholmen lever sitt eget liv

Eiendomsmegler Anders Kvernberg forteller at han og kollegene har merket koronaepidemien ved at de har langt færre på visning, men interessen er langt fra borte.

– De som kommer på visning nå er faktisk interesserte, og det er en god del av dem. Men markedet på Tjuvholmen lever sitt eget liv. Jeg solgte et objekt i området off market på onsdag, så det finnes kjøpere der ute, sier han.

DN lyktes ikke med å få kontakt med Carlsen for kommentar fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.