– Det er det dyreste jeg har solgt noen gang der oppe, sier eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen som er ansvarlig for salget av den over 300 kvadratmeter store toppleiligheten i fritidskomplekset på Norefjell. 

Europris-gründer Terje Høili (71) la i fjor på denne tiden ut sin 261 kvadratmeter store leilighet i det samme anlegget ut for salg med en pris på 19,5 millioner kroner, men fikk ikke solgt til den prisen. 

Magnus Reitan selger leiligheten på Norefjell.
Magnus Reitan selger leiligheten på Norefjell. (Foto: Gunnar lier)

– Mer eksklusiv for å si det enkelt

Høegh tror likevel 25 millioner kroner er oppnåelig for Reitans leilighet.

– Den er delikat, litt større og mer eksklusiv for å si det enkelt. Det går på utsikt, kvalitet og interiør. Du har utsikt fra Flå til Sollihøgda, sier Høegh som allerede har hatt et par interessenter på tråden og håper flere vil dukke opp i romjulen.

Saken fortsetter under bildekaruselen:

– Men jeg regner med vi må bruke litt tid på det, sier Høegh. 

Magnus Reitan kjøpte selv leiligheten for 9,7 millioner kroner i 2007.

– Jeg tror de kjøpte den som en råleilighet, så hele leiligheten er tatt fra A til Å, den er svært påkostet, sier Høegh. Ifølge eiendomsmegleren er leiligheten lagt ut for salg fordi familien får bruk den for lite.

Eksklusivt nabolag

Eiendommen ligger midt i Norefjell Alpinanlegg og går over to plan. Ifølge prospektet er "alt av ypperste kvalitet når det kommer til løsninger og materialvalg". Hele veggen fra stue til kjøkken i fjerde etasje er blant annet dekket med fasadestein, og det åpne kjøkkenet har integrerte hvitevarer og benkeplater i polert sort stein, mens gulvene er dekket med mørk eik. I tredje etasje er det blant annet tv-stue, tre soverom og to bad, mens hovedsoverommet ligger i fjerde etasje. Leiligheten har to verandaer på henholdsvis ti og 20 kvadratmeter, en i hver etasje.

Den nye eieren vil for øvrig bli en del av et svært eksklusivt nabolag. Trygve Hegnar, Celina Midelfart, Hermine Midelfart, Gunnar Fredrik Selvaag, Christian Ringnes og Øystein Stray Spetalen er blant dem som har fritidseiendom på Norefjell.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.