Det er fremdeles ingen som har kuppet den 395 kvadratmeter store Obos-leiligheten på Majorstuen.

DN har tidligere omtalt toppetasjeleiligheten i det uferdige boligprosjektet i Middelthunet på Majorstuen i Oslo. Prosjektet utvikles av Obos og Veidekke, og består av 329 leiligheter som skal stå ferdig i andre halvdel av 2022.

Leiligheten ble opprinnelig lagt ut på markedet i januar 2019, da med en prislapp på 95 millioner kroner. Et snaut halvår senere ble den imidlertid lagt ut på nytt, denne gangen to millioner kroner dyrere.

Prislappen på 97 millioner kroner gjør den til tidenes dyreste Obos-leilighet, og – etter hva DN forstår – den tredje dyreste boligen som er omsatt i Norge, dersom den selges.

DN skrev fredag kveld om hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen, som solgte Norges dyreste bolig gjennom tidene. Hvem som kjøpte denne boligen, er enda ikke kjent.

Nyboligsalget stuper

Det er imidlertid én statistikk som er egnet til å skremme boligutviklere i disse dager. Tidligere i mai ble det klart at det allerede sviktende nyboligsalget stupte 45 prosent i april. Da tallene ble lagt frem slo administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene, alarm om utviklingen fremover.

– Dette kan bli ganske svart for næringen fremover, sa han under en pressekonferanse.

Med sine 395 kvadratmeter har leiligheten en kvadratmeterpris på saftige 245.000 kroner.
Med sine 395 kvadratmeter har leiligheten en kvadratmeterpris på saftige 245.000 kroner. (Foto: Illustrasjon: Oxivisuals.)

Over halvparten av Boligprodusentenes medlemmer rapporterer nå om manglende byggeoppdrag.

DN har også omtalt hvordan koronaviruset har ført til en kraftig nedgang i antall boligsalg, selv om den store prisnedgangen så langt er uteblitt.

Det er også klart at dette har rammet Østlandet spesielt hardt, der falt nemlig nyboligsalget med svimlende 51 prosent i april.

– Tar tid å selge sånne boliger

Konserndirektør for boligutvikling i Obos Arne Baumann mener det ikke er unaturlig at det har tatt tid å selge den dyreste boligen i Middelthunet.

– Det er vel den erfaringen man har, at det tar lang tid å selge dyre leiligheter. Det er en unik bolig som har en mer begrenset kundegruppe, og da tar det lenger tid å selge, sier han til DN.

– Frykter dere at koronakrisen vil gjøre det vanskeligere å få solgt denne boligen?

– Det vet vi ikke. Vi har fortsatt interessenter på den. Svaret får vi ikke før den dagen det er solgt.

Baumann er imidlertid godt fornøyd med salgene de har fått på plass i prosjektet. Av de totalt 329 leilighetene er det 62 som ligger ute til salgs. I tillegg er det 48 leiligheter som ikke har blitt lagt ut ennå.

– Vi har solgt fantastisk bra. Det er det jo ikke bare vi som sier, det sier alle i bransjen. For både Obos og Veidekke har dette vært vellykket. Bare i løpet av de to siste ukene har vi solgt tre nye leiligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.