DN har tidligere omtalt den ukjente eiendomsinvestoren Mohammad Arabi (50) som i 2016 og 2017 kjøpte en rekke eksklusive boliger i Oslo. Den norsk-iranske legen hamstret luksuseiendom for over 100 millioner kroner på kort tid, blant dem avdøde Kari Monsen Røkkes toppleilighet på Tjuvholmen for 31 millioner kroner.

Mohammad Arabi (som han het i 2017) og Mamad Adar som han nå kaller seg.
Mohammad Arabi (som han het i 2017) og Mamad Adar som han nå kaller seg. (Foto: LinkedIn)

Kort tid etter at DN omtalte hans eiendomskjøp, skiftet investoren navn til Mamad Adar og startet nedsalg av eiendomsporteføljen. DN skrev i juli at han siden november ifjor har solgt eiendom for 86 millioner kroner. Den eksklusive eiendommen på Ormøya med sjøutsikt ble solgt i juni, men det var da ikke kjent hvem som var kjøper av eiendommen.

Falt pladask

Nå viser det seg at kjøper er Isabelle Ringnes (30) og hennes samboer Bjørn Erik Ihlen.

– Vi er veldig glade i sjøen og det var så utrolig fint og idyllisk der nede at vi falt pladask da vi dro og så på huset, sier Ringnes om parets førsteinntrykk av boligen på Ormøya.

Huset på rundt 200 kvadratmeter ble bygget i 2010 og går over tre etasjer. Det har ikke egen strandlinje, men sjøutsikt.

Paret bor i dag på Frogner, men Ringnes viser til at det fortsatt bare er ti minutter med bil inn til sentrum fra Ormøya. De to oppdaget huset på Finn.no rett før sommeren der det var annonsert for 18 millioner kroner, men fikk tilslaget på 17,2 millioner kroner.

– Vi var gjennom en budrunde, og så lyktes vi, men jeg vet ikke hvor mange interessenter det var utover oss, sier Ringnes.

Isabelle Ringnes.
Isabelle Ringnes. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Hun var ikke klar over DNs tidligere oppslag om selgeren som nå er folkeregistrert under navnet Mamad Adar.

– Kontakten har ikke foregått med ham, men med megler. Vi har selvfølgelig truffet ham, han virker som en hyggelig fyr, men utover det så vet ikke jeg noe om ham og hans bakgrunn, sier Ringnes som har inntrykk av at huset har vært bebodd.

Isabelle Ringnes er gründer og foredragsholder med et særlig engasjement for likestilling i næringslivet. Sammen med kirurg Marie Louise Sunde (31) har hun blant annet etablert den frivillige organisasjonen #Hunspanderer som jobber mot kjønnsdiskriminering. Ringnes er datter av eiendomsinvestor Christian Ringnes (65).

Ukjent investor

Da Mamad Adar (tidligere Mohammad Arabi) gikk tungt inn i eiendom på slutten av 2016 og nyåret 2017, satte han alt inn på ett kort: luksusmarkedet. Den ukjente investoren kjøpte i raskt tempo tre villaer i Oslo og fire eksklusive leiligheter på Tjuvholmen. Han var da et ubeskrevet blad i eiendomsmarkedet og sto ikke oppført med noen form for skattbar formue. I ligningen for 2017 sto han derimot oppført med en skattbar formue på 95 millioner kroner.

Da DN omtalte kjøpene hans første gang, var eiendommene tinglyst på navnet Mohammad Arabi. Knappe tre uker senere, skiftet investoren navn til Mamad Adar. Nå har han solgt de fleste av de luksuseiendommene. Siden november ifjor har legen solgt unna eiendom for over 85 millioner kroner. Han har så langt vært taus om sine investeringer.

– Som jeg har sagt tidligere, vil jeg ikke kommentere noe om dette, sa han da DN tok kontakt med ham før sommeren vedrørende boligsalgene.

Skiftet navn seks ganger

Mamad Adar har gjort i alt seks navneendringer siden 2000 da han kom til Norge som Muhamad Farabi. Overfor DN har ikke 50-åringen ønsket å kommentere navneendringene.

Norskiraneren har tidligere vist til at pengene til kjøp av husene og leilighetene er gått gjennom banken.

– Hvis banken oppfatter dette som en mistenkelig transaksjon, skal det oversendes dokumenter til Økokrim. Det finnes systemer for å fange opp store transaksjoner, sa Arabi til DN for to år siden.

DN er kjent med at kontrollmyndighetene blant annet har sjekket overføringer fra Canada.

Investoren, som er født og utdannet i Iran, jobber til daglig som radiolog og klinisk overlege på Lovisenberg sykehus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.