Det særskilte statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert Kriminalitet i Marbella i Spania har tiltalt Idar Volvik og en norsk advokat for skattejuks, skriver Dagbladet onsdag.

Tiltalen mot Vollvik og advokaten er blant ti tiltaler som er tatt ut etter en mangeårig etterforskning, skriver avisen.

Tidligere denne uken skrev Dagbladet at det særskilte statsadvokatembetet har tatt ut tiltale mot Rema 1000-grunder Odd Reitan. Også denne saken gjelder et eiendomsskjøp i Marbella.

Statsadvokaten har bedt retten dømme Reitan til 11 års fengsel.

Ingenting å skjule

Vollviks sak handler om kjøpet av en villa i Marbella til 7,5 millioner euro i 2006. Statsadvokat Carlos Yáñez Martínez hevder at Vollvik og advokaten har holdt eierskapet skjult i et selskap i Gibraltar.

På den måten skal Vollvik ha undratt 525.000 euro i overdragelsesavgift. Statsadvokaten ber retten om å idømme Vollvik tre år og seks måneders fengsel, samt en bot på 2,1 millioner euro. For Vollviks advokat ber statsadvokaten om tre års fengsel og en bot på 1,575 millioner euro. I tillegg er de to ansvarlige for selve skattekravet, opplyser statsadvokaten til Dagbladet.

Vollvik sier han ikke har fått dokumentasjon på at han har noe uoppgjort med mydnighetene, men at han ønsker å rydde opp dersom det skulle vise seg at han har gjort noe lovstridig.

- Det å handle et hus via et firma, er jo vanlig i alle land. Jeg har også oppgitt dette til norske skattemyndigheter, og har slik sett ingen ting å skjule for noen, skriver Vollvik i en epost til Dagbladet.

Les mer:

Ber retten dømme Reitan til 11 års fengsel i Spania

Voldsom oljeprisoppgang  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.