Salgsannonsen til gigantleiligheten på Aker Brygge lå knapt ute i én dag før leiligheten ble solgt. Prisantydningen var på 40 millioner kroner.

Rett før leiligheten ble solgt sa Haare til DN at han selger boligen fordi eiendomsmarkedet er bra.

– Jeg tenkte jeg skulle utnytte det, oppgir han.

Og han fikk rett. Klokken 20.00 søndag kveld opplyste Trond Nordahl Amundsen i meglerhuset Privatmegleren at leiligheten på Aker Brygge er solgt, men vil ikke kommentere salget eller prisen leiligheten gikk for.

Hotellmagnat Asmund Haare solgte leiligheten sin søndag.
Hotellmagnat Asmund Haare solgte leiligheten sin søndag. (Foto: Linda Helen Næsfeldt)

At leiligheten ble solgt på dagen, indikerer at Haare er fornøyd med prisen, som trolig gikk greit over 40 millioner kroner.

Boligen var opprinnelig tre leiligheter, som Haare kjøpte i 2001 og 2003 for totalt 26,3 millioner kroner. Leilighetene er slått sammen til en gigantleilighet på 341 kvadratmeter, og i annonsen på Finn.no sto det at den kjente interiørarkitekten Helene Hennie har bidratt til å innrede leiligheten.

På spørsmål fra DN søndag kveld om pengene skal brukes til å kjøpe konkursboet til Maribel-konsernet svarte Asmund Haare tydelig:

– Det kan jeg definitivt avkrefte.

Mandag ettermiddag ble det kjent at Haare overtar nesten alle hotellene i Maribel-konsernet. Eiendomsselskapet Host, som kontrolleres av Asmund Haare, overtar driften av 20 hoteller i Skandinavia samt hotellkjedetjenester for ytterligere 18 hoteller.

Boligens store balkong har utsikt mot Aker Brygge og Oslofjorden.
Boligens store balkong har utsikt mot Aker Brygge og Oslofjorden. (Foto: Kevin Fauske, Fotostallen)

Bransjens tryllekunstner

Asmund Haare har lang erfaring med hotelldrift i Norge og utlandet, og har frem til nylig hatt eierandeler på 33,3 prosent i Maribel, som gikk konkurs tidligere i juli.

Haare har vært i hardt vær før og er blitt betegnet som hotellbransjens tryllekunstner. Han startet opp hotellkjeden First Hotels i 1993, og i 2013 kom konkursryktene da en hovedkreditor mente betingelsene for et lån på 1,7 milliarder svenske kroner var brutt. Den gangen kom konkurrenten Petter Stordalen med en reddende hånd og kjøpte noen av hotellene i København og Stockholm.

Leiligheten, her ved stuen, er innredet med hjelp fra interiørdesigner Helene Hennie.
Leiligheten, her ved stuen, er innredet med hjelp fra interiørdesigner Helene Hennie. (Foto: Kevin Fauske, Fotostallen)

I 2018 fusjonerte First Hotels med hotellutviklingsselskapet Belvar og ble til Maribel-konsernet. Da ble den samlede verdien av selskapene vurdert til å være tre milliarder kroner. Maribel hadde da som ambisjon å være et toneangivende europeisk hotellkonsern, men det gikk ikke veien og i juni måtte konsernet slå seg konkurs.

Hotellkonsernet har hatt en gjeld på over én milliard norske kroner, og koronakrisen var dråpen som fikk det til å renne over.

Rekordsalg av dyre boliger

Haare har rett i at boligmarkedet er hett om dagen. Administrerende direktør i Privatmegleren Grethe Wittenberg Meier sa til DN i helgen at hun er fornøyd med årets salg av luksusboliger. Hun oppgir at de aldri har solgt så mange dyre boliger som de har i mai og juni i år.

– Vi hadde over det dobbelte av fjorårets volum i mai og juni, sa Meier til DN.

Hun mener etterspørselen etter de dyreste boligene skyldes tro på boligmarkedet fremover.

– De som opererer i dette markedet er de som er mest bevisst hva gjelder norsk økonomi og hvor de skal plassere sine penger. De følger med på makrobildet og er raskt ute eller inne i boligmarkedet i forhold til hvordan de tror boligmarkedet vil utvikle seg, sa hun.

Etterspørselen etter dyre boliger i Oslo og Bærum falt dramatisk i første kvartal i 2020. Christoffer Askjer, daglig leder og partner hos Sem & Johnsen, sa til DN tidligere i år at han trodde at fallet skulle fortsette i andre og tredje kvartal.

– Vi mistet en måned eller to i luksusmarkedet etter nedstengningen i mars. Så var det som om det ble slått på en bryter, der vi gikk fra null til full aktivitet, og fortsatte der man slapp som om ingenting har hendt, sa han til DN i helgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.