Kurt Mosvold går i kompaniskap med Sverre Brott og sikrer seg en av de mest sentrale eiendommene i Kristiansand.

- Jeg har ønsket meg denne eiendommen i 20 år, sier Kurt Mosvold (47) når DN torsdag formiddag møter ham på hjørnet av Dronningensgate og Markensgate midt i Kristiansand sentrum.

Eiendommen han snakker om er hjørnebygget på tilsammen vel 4800 kvadratmeter som de siste årene har vært eiet av Sparebanken Sør. Bygget skulle være sparebankens spydspiss inn i Kristiansandsmarkedet - i kampen mot Sparebanken Pluss- da det ble åpnet etter en 70- millioners oppussing høsten 2008. I dag er de to bankene fusjonert og den nye banken trenger ikke lenger i nærheten så mye plass i dette bygget.

157 millioner kroner

Kurt Mosvold, som direkte og indirekte eier eiendom i Kristiansandsområdet for omtrent en milliard kroner, har etablert selskapet Mosvold Brott sammen med den Oslobaserte eiendomsinvestoren Sverre Brott. Sammen kjøper de bygget i Kristiansand for omtrent 157 millioner kroner.

- Jeg la inn bud på 25 millioner kroner på det samme bygget i 1995, men den gangen fikk jeg det ikke. Ved siden av området rundt Fiskebrygga, der vi eier en god del allerede, er dette mitt favorittbygg i byen. Det ligger sentralt både for gående og kjørende og har som prikken over i-en 25 parkeringsplasser i kjelleren, sier han og anslår årlig leie til omtrent 11 millioner kroner. Blant leietakerne er advokatselskapet Simonsen og Mosvold Shipping der Kurt Mosvold er en av eierne. Bygget huser også en av byens beste restauranter - Food Asylum.

Gode utsikter

Næringslivet i Kristiansandsregionen er sterkt avhengig av god fart i offshorenæringene. Men en fallende oljepris og fallende investeringer på norsk sokkel bekymrer ikke Mosvold nevneverdig.

- Vi er veldig positive og har aldri hatt større pågang fra potensielle leietakere enn nå, så jeg er ikke bekymret for at vi skal få noen kraftig nedtur, sier han.

 

Les også: Ny smell for Mosvold dnPlus

Norwegian og XXL stiger kraftig på Oslo Børs  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.