Høsten 2018 ble det kjent at prinsesse Märtha Louise skulle selge strandeiendommen Bloksberg på Hankø i Fredrikstad kommune.

Før salgsarbeidet kom skikkelig i gang verserte det spekulasjoner om at eiendommen kunne være verdt opptil 70 millioner kroner, men prisantydningen endte på 35 millioner kroner da den ble lagt ut for første gang i 2019.

Etter en hel sommer på markedet uten napp i fjor, ble eiendommen trukket fra markedet. Da den ble lagt ut igjen i juni i år var prisen kuttet ti millioner, til 25 millioner kroner.

I juli ble det kjent at Gatebil-eier og investor Jan-Erik Loland og kona Katharina Loland kjøpte eiendommen. Da var ikke prisen kjent.

Nå er det klart at ekteparet ga 26 millioner kroner for Bloksberg.

DN har vært i kontakt med Jan-Erik Loland som ikke ønsker å kommentere kjøpet.

– Vi er glade, og ydmyke i forhold til å overta en slik historisk eiendom, sa han til e24 i juli om salget.

Han fortalte nettavisen at de ikke kommer til å gjøre noen endringer på hytta innvendig, men at de vil gjøre noen mindre endringer på annekset som er av nyere dato.

Historisk eiendom

Fritidseiendommen Bloksberg på Hankø er 400 kvadratmeter stor, og har åtte soverom samt flere bad og svømmebasseng ute.

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte Bloksberg i 1947. Etter at kong Olav gikk bort i 1991, arvet kong Harald eiendommen. Prinsesse Märtha Louise overtok stedet i 2001.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.