Eiendomsmegler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren Solli & Partnere bekrefter overfor DN at eiendommen til Martin Andresen er solgt utenfor markedet, men vil hverken ut med kjøpesum eller hvem som har kjøpt eiendommen.

Eiendomsmeglerfirmaet har tatt pant i eiendommen i Taglugnveien på Nesøya for 54 millioner kroner, fremgår det av grunnboken. Normalt tar eiendomsmegler pant i eiendom med et beløp tilsvarende kjøpesum. Hvis pantesum tilsvarer kjøpesum også i dette tilfellet, har Andresen fått ganske nøyaktig dobbelt så mye som han ga for villaen for elleve år siden.

Andresen kjøpte huset i 2011 av toppsjef i Rema 1000, Ole Robert Reitan, for 27,25 millioner kroner, ifølge grunnboken.

Villaen er på 370 kvadratmeter og ligger idyllisk til i en liten bukt på nordspissen av Nesøya. Den 1,8 mål store tomten har egen strand og brygge, samt svømmebasseng nedfelt i terrassen.

Få potensielle kjøpere

Martin Andresen er tidligere fotballspiller og har spilt både på landslaget og vært trener i Vålerenga, før han gikk inn i familiebedriften på fulltid. Andresen er i dag konsernsjef i Skeidarliving Group og hadde i 2020 en skattelignet formue på drøye 145 millioner kroner.

Tidligere i sommer omtalte DN årsregnskapet til hans private investeringsselskap Mime Invest. Resultatet før skatt kom på 92 millioner kroner. Det var en markant nedgang fra koronaåret 2020 da selskapet tjente 421 millioner kroner.

Konsernsjef Martin Andresen i Skeidarliving Group, her fotografert på Skeidar Alnabru i 2014.
Konsernsjef Martin Andresen i Skeidarliving Group, her fotografert på Skeidar Alnabru i 2014. (Foto: Fredrik Bjerknes)

I Skeidarliving utgjør Andresen-familien fra Ski, som har drevet møbelbutikk i flere generasjoner, den største eiergrupperingen med over 70 prosent av aksjene. Gjennom Living-fusjonen kom også Stavanger-kjøpmann Arild Tvedt og XXL-gründer Øivind Tidemandsen inn på eiersiden.

Etter flere år med tap, fikk møbelkonsernet i 2020 et resultat på 209 millioner kroner. I fjor hadde møbelkonsernet et resultat før skatt på 93 millioner kroner.

Eiendomsmegler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren har i skrivende stund flere strandeiendommer på Nesøya ute for salg i det åpne markedet.

– Hvorfor kommer så mange strandeiendommer til salgs nå på høsten?

– Det er vesentlig færre strandeiendommer ute i år enn det det var i fjor, sier megleren.

Han sier at det nå er et «marked i markedet» og utdyper:

– Eiendommene er kostbare og det er sånn sett få mulige kjøpere, men de som har bestemt seg for å flytte ved sjøen, vil skape rift om slike eiendommer.

Martin Andresen har ikke besvart DNs henvendelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.