Artisten Kyrre Gørvell-Dahll, kjent som Kygo, betaler 41 millioner kroner for en herskapelig eiendom ved Nordåsvannet i Bergen, og har dermed satt prisrekord for bolig i Bergen, melder Bt.no.

Kygo under iHeartRadio Music Festival på T-Mobile Arena i Las Vegas fredag.
Kygo under iHeartRadio Music Festival på T-Mobile Arena i Las Vegas fredag. (Foto: John Salangsang/Invision/AP/NTB Scanpix)

– Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsminner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt, skriver Kygo i en pressemelding.

På eiendommen er det tennisbane og strandlinje.
På eiendommen er det tennisbane og strandlinje. (Foto: Willy Haraldsen)
Kygo har kjøpt Hopsnesvegen 120 i Bergen. Her et bilde fra en av stuene.
Kygo har kjøpt Hopsnesvegen 120 i Bergen. Her et bilde fra en av stuene. (Foto: Willy Haraldsen)

Han vokste opp bare 300 meter unna eiendommen, der huset er på tusen kvadratmeter og han kan boltre seg på egen tennisbane og en tomt på 15,5 mål.

Kontaktet tolv

Eiendommen ligger ytterst på Hopsneset omtrent ni kilometer sør for Bergen sentrum. Villaen ble oppført i 1918. Boligen ble ikke lagt ut for åpent salg.

Megleren Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen fikk oppdraget med å selge boligen like før sommeren, og forteller til BT at han kom frem til en liste på tolv potensielle kjøpere som ble kontaktet og syv kom på visning. Forhandlingene med Kygo skal ha pågått siden sommeren og til slutt ble partene enige om en pris som skal være ny rekord for Bergen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sentralbanksjefens klare melding til norske husholdninger
00:49
Publisert: