Nå selger Tesla-sjefen unna eiendommer i California.

Det skriver nettstedet Bloomberg, som først omtalte salget.

Musk skal ha inngått i en avtale med eiendomsutvikleren Ardie Tavangarian om salg av flere av eiendommer i området Bel-Air i Los Angeles. Bloomberg viser til en uttalelse fra selskapet til Tavangarian, Arya Group, som ikke ønsket å avsløre salgsprisen på eiendommene.

Avtalen dreier seg om fire av Musks eiendommer som ble lagt ut for salg i mai til en samlet pris på 62,5 millioner dollar, tilsvarende nesten 600 millioner kroner.

Valget om å selge eiendommene fulgte etter at Tesla-toppsjefen gikk ut på Twitter og sa at han ville kvitte seg med det meste av sine fysiske eiendeler.

I mai skapte den eksentriske teknologientusiasten historie da romfartsselskapet hans SpaceX skjøt astronauter opp i verdensrommet for første gang på nesten et tiår fra amerikansk jord.

Teslas Mini-Cybertruck utsolgt
Mattel lager modellbil i to størrelser av Teslas Cybertruck.
00:42
Publisert:

I tillegg til de fire eiendommene som nå er solgt, har Musk lagt et gods utenfor San Francisco ut på markedet til en prisantydning på 35 millioner dollar, om lag 330 millioner kroner.

Tesla, som Musk eier 19 prosent av, har gått som en kule på børsen hittil i år og har steget mer enn 189 prosent, ifølge MarketWatch. Torsdag satte aksjen ny toppnotering og bikket en kurs på 1,200 dollar. Selskapet, som produserer elektriske biler, har nå en markedsverdi på 225 milliarder dollar, eller 2.145 milliarder kroner, og er dermed mer verdt enn verdens største bilprodusent Toyota.

Ifølge Bloomberg er Musk nå god for nesten 500 milliarder kroner, noe som plasserer han på 17. plass over verdens rikeste mennesker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.