Britenes besultning om å forlate EU har svekket pundet og skapt usikkerhet om Londons fremtidige rolle som inngangsport til eurosonen. I kjølvannet har omsetningen av næringseiendom halvert seg.

Én gruppe som later til ikke å være like bekymret, er kjøpere fra Kina og Hong Kong. De fortsetter å snappe opp prestisjeeiendommer i Londons finansdistrikt og vestlige deler av byen, melder Financial Times torsdag.

- For øyeblikket er det rundt 4,5 milliarder pund i egenkapital i spill mot London fra Hong Kong-investorer. Det er den største aktiviteten fra samtlige internasjonale kjøpere, sier Chris Brett i næringsmegleren CBRE til FT.

Kinesiske kjøpere omfatter både kinesiske statsdominerte selskaper, privateide selskaper og superrike privatpersoner, påpeker han.

Mens de samlede investeringene i London-eiendom har falt med 55 prosent, til syv milliarder pund, i perioden fra brexit sammenlignet med samme periode ifjor, er kinesiske investeringer ned kun 22 prosent, ifølge FT. Og dette inkluderer ikke transaksjonene som rushes før årsskiftet.

Investeringene i britisk næringseiendom anses som del av en større kapitalflukt fra Kina til utenlandske eiendeler, drevet av svakere lokal valuta og frykt for skjerpet regulering av pengeflyten, påpeker FT. Parallelt har både London-prisene falt og pundet svekket seg i kjølvannet av brexit.

- Fire-fem prosent, som nå er nettoavkastningen for prestisjebygg i finansområdet City, er et svært akseptablert avkastningsnivå sammenlignet med hva de får andre steder, sier Peter MacColl i næringsmegler Knight Frank til FT. (Vilkår)

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:
Dette er LA-politiets spesielle metode for å bekjempe kriminalitet
DN ble med politiet i LA ut på jobb.
00:38
Publisert: