Selvaag Eiendom selger BAHR-bygget på Tjuvholmen i Oslo sentrum til KLP Eiendom for 772 millioner kroner brutto, ifølge en melding tirsdag.

- Salget er en del av vår offensive strategi om å optimalisere porteføljen og investere i eiendommer med utviklingspotensial og høyere kontantstrøm. De neste årene skal vi investere over 2,5 milliarder kroner, sier administrende direktør Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom.

Eiendommen Tjuvholmen Allé 16 har en netto eiendomsverdi etter justering for skatteposisjoner på 751 millioner kroner. Leieinntektene for 2016 oppgis til om lag 28 millioner kroner.

Eiendommen på rundt 7000 utleibare kvadratmeter ble oppført i 2012 av Selvaag og Aspelin Ramm i forbindelse med utviklingen av Tjuvholmen. Bygget er tegnet av den verdensberømte italienske arkitekten Renzo Piano.  

Bygget utgjør ett av tre bygg som deler det karakteristiske seilformede taket, der de to øvrige byggene i Renzo Piano-komplekset disponeres av Astrup Fearnley-museet. Advokatfirmaet BA-HR disponerer hele Tjuvholmen Allé 16 med en leieavtale som løper ut i 2031.

Selvaag Eiendom eier etter salget fortsatt over 10.000 kvadratmeter næringsarealer på Tjuvholmen og en rekke leiligheter. Verdijustert balanse er omkring 6,5 milliarder kroner, opplyser selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bilen for deg med liten familie og mye penger
Audi S5 er kanskje den beste allrounderen av alle egobilene.
01:56
Publisert: