– Det er veldig positivt at ledigheten bunner ut. Ledigheten har ikke økt siden i fjor høst.

Jan Inge Røyland, sjef i Eiendomsmegler 1 i Stavanger, kan for første gang på lenge glede seg over positive tegn fra oljebyens eiendomsmarked. Den ferske statistikken fra distriktets største eiendomsmegler viser en ledighet på seks prosent for næringseiendom i Stavanger-regionen. Det er samme ledighet som i fjor høst.

Statoil kan knuse håp

– Dette er en bekreftelse på at ting går bedre i regionen. Arbeidsledigheten stiger ikke, bedrifter melder om kontrakter og noen ansetter til og med, sier Røyland.

Innenfor kontormarkedet faller ledigheten fra 11,2 prosent i høst til 10,9 prosent nå.

Men det er neppe grunn til å glede seg for lenge. Statoils oppsigelse av to leieavtaler på Forus vil sende ledigheten i området fra 14,8 prosent i dag til over 20 prosent. Det er en ledighet Forus-området ikke har sett så langt under oljekrisen.

Droppet nytt hovedkontor

– Leieavtalen vi har på to av fire kontorsteder på Forus utløper våren 2018. Vi har varslet at vi ikke vil videreføre avtalene. Personell vil bli flyttet til våre to gjenværende bygg, sier pressetalsmann Morten Eek.

Oppsigelsene kommer etterkant av at Statoil nylig skrinla planene om et nytt hovedkontor på Forus. I dag står allerede 130.000 kvadratmeter kontorlokaler ledig på Forus.

– Det er klart at Statoil er den store usikkerheten for eiendomsmarkedet, medgir Røyland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Saus til lam: lammesjy med hvitløk og rosmarin
Kokk Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi lager lammesjy for Smak.no.
00:60
Publisert: