Borettslagsboliger ble 1,7 prosent dyrere i løpet av årets tre første måneder, viser NBBLs prisstatistikk.

Nå tror Thor Eek, administrerende direktør i NBBL, at prisfallet på boliger er over.

I en pressemelding viser NBBL til at mange boligprisprognoser legger til grunn at boligprisveksten skal «normaliseres» eller «flate ut». Historien viser imidlertid at det sjelden er tilfellet, påpeker de.

- Det har vært en betydelig bedring i markedet siden i fjor høst. Det skyldes blant annet god utvikling i norsk økonomi med fallende arbeidsledighet og økt optimisme i husholdningene. Derfor tror vi nå at boligprisfallet er over, og at vi kan forvente fortsatt stigende boligpriser også i andre kvartal, sier Eek i pressemeldingen.

Obos-sjefen mener også at fallet er over

Tirsdag ble det meldt at prisene på Obos-boliger har steget 4,7 prosent i første kvartal.

– Etter et helt kvartal med sammenhengende prisvekst, mener vi at fallet i bruktboligprisene er over for denne gang, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Sterk vekst på Østlandet

Prisutviklingen på borettslagsboliger i første kvartal i de ulike regionene er i hovedsak den samme som den vektede gjennomsnittsprisen. Østlandet utenfor Oslo og Akershus peker seg imidlertid ut med en sterkere prisvekst, på 6-7 prosent iløpet av årets tre første måneder.

Fall det siste året

Ifølge NBBLs statistikk bidro fallende boligpriser andre halvår i fjor til at prisene på borettslagsboliger har falt 1,7 prosent de siste 12 månedene.

- Historisk har første kvartal vært preget av sterk prisvekst. Oppgangen på 1,7 prosent i løpet av første kvartal må derfor anses som moderat, sier Eek.(Vilkår)

Arendal 20170818.adm. dir NBBL Thor Eek under debatten _Derfor diskriminerer boligmarkedet Ungdommen_! under Arendalsuka fredag morgen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Arendal 20170818.adm. dir NBBL Thor Eek under debatten _Derfor diskriminerer boligmarkedet Ungdommen_! under Arendalsuka fredag morgen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix (Foto: Bøe, Torstein)