– Nedkjølingen har begynt. Dette er svak prisutvikling til august å være, sier sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret.

Boligprisene her til lands steg nominelt med 0,8 prosent i august sammenlignet med måneden før.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner falt boligprisene 0,1 prosent i august.

Boligprisene i Oslo falt nominelt med 0,6 prosent i august sammenlignet med måneden før, ifølge Handelsbanken Capital Markets tilsvarer det et sesongjustert fall på 0,1 prosent

– Nominelt er det andre måneden hittil i år at prisene faller i Oslo, juni var første måned og nå august. Vi venter at prisene vil fortsette å moderere seg nedover både i Oslo og på landsbasis utover høsten, sier Macic.

«Venter ikke et bratt fall»

Boligsalget er fortsatt godt, noe som indikerer at etterspørselen fortsatt er høy, påpeker makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets.

– Men antallet usolgte boliger har steget til høye nivåer i et historisk perspektiv. En økning i antall nye boliger, renteøkninger fra september og lav befolkningsvekst ventes å dempe prisveksten fremover, men vi venter ikke et bratt fall ettersom de økonomiske utsiktene generelt er positive. Dette endrer ikke vårt syn om at Norges Bank setter opp renten i september, sier Fjære.

Rokker ikke ved rentebeslutning

Boligprisene har flatet ut de siste tre månedene, påpeker seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.

– Gjeninnhentingen i boligmarkedet i år har primært vært drevet av sterk oppgang i april og mai. Deretter har vi sett en mye mer moderat prisutvikling, sier Hov.

Han peker på at utviklingen er på den svake siden av Norges Banks forventninger.

– Men de har uansett ventet en avmatning, så dette er ikke noe som rokker ved forventningen om renteheving i september, sier Hov.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.