– Jeg gleder meg til å starte i Heimstaden som sjeføkonom 1. februar.

Det skriver den mye omtalte danske økonomen Andreas Steno Larsen, som sluttet i Nordea etter en omstridt analyse, på Twitter.

Nå starter han i Ivar Tollefsens eiendomsselskap Heimstaden.

Heimstaden driver utleie av boliger i Skandinavia og i store deler av Europa, blant annet Tyskland, Tsjekkia og Polen.

Ifølge investeringsdirektør Christian Fladeland i Heimstaden har selskapet over en lengre periode hatt dialog med Steno Larsen.

– Andreas er en av Nordens mest kompetente økonomer og i et kraftfullt investeringsteam vil han som sjeføkonom ha en nøkkelrolle i vårt strategi og M&A-arbeid, samt være en drivkraft i de makroøkonomiske og finansielle analysene som skal underbygge Heimstadens investeringsstrategi, sier han til DN.

Vekststrategi

Heimstaden utvider investeringsorganisasjonen med rekruttering av sterke profiler for å danne et strategi og oppkjøpsteam, som kan fokusere på optimalisere investeringsstrategien vår, skriver Heimstaden i en pressemelding fredag morgen.

– Som en eviggrønn boligoperatør er vi fokusert på kontinuerlig å overvåke markedstrender for å tilpasse investeringsstrategien vår til et miljø i stadig endring. Ved å øke vår strategiske kapasitet med erfarne og beste folk og opprettholde en datadrevet tilnærming til investering. Vi er i en god posisjon til å fortsette å levere på vår vekststrategi med streng disiplin, sier Fladeland i meldingen.

Steno Larsens Twitter-melding om ny jobb mottas med gratulasjoner og ønsker om god ferd videre.

Omstridt analyse

I begynnelsen av 2022 ble det kjent at Steno Larsen forlater Nordea og sin jobb som global sjefstrateg. Årsaken var at han og sjefanalytikeren Martin Enlund hadde publisert en noe oppsiktsvekkende markedsanalyse.

Analysen fikk kritikk for å inneholde vaksineskepsis og en nazireferanse. Analysen ble kort tid etter publisering trukket tilbake, og økonomene ble suspendert mens Nordea satte i gang en undersøkelse.

Ett av momentene i analysen var blant annet:

«Å være short på Fauci og hans europeiske motparter har vært en 100 prosent sikker strategi gjennom pandemien, og slik er det fortsatt, mener vi. «Lockdownista-ene» er tilbake i førersetet. Slik trader du på det».

Videre fulgte nesten 2000 ord der forfatterne satte spørsmålstegn ved koronavaksinens effektivitet, offisielle smittetall og inkluderte en referanse til Nürnbergprosessen etter annen verdenskrig.

De to toppøkonomene fikk skriveforbud kort tid etter at analysen ble publisert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.