Et ektepar har saksøkt eiendomsmeglerkjeden Nordvik & Partners og eiendomsmeglerne Kjell Magne Solli og Terje Tinholt, skriver Finansavisen tirsdag.

Søksmålet kommer kort tid etter at en boligselger i Oslo tingrett ble tilkjent 4,5 millioner kroner i erstatning etter et boligsalg som Nordvik & Partners gjorde «off market».

Ekteparet som nå har saksøkt Nordvik & Partners mener meglerne ga dem urealistiske forventninger til verdien på boligen de skulle selge, skriver Finansavisen. Ifølge ekteparet skal formålet ha vært å få dem til å legge inn et bud på en leilighet som meglerselskapet hadde for salg «off market» på Tjuvholmen i Oslo.

Solli skrev ifølge Finansavisen i en epost til ekteparet i januar i år at han og Tinholt hadde landet på at 23 millioner kroner ikke var en urealistisk pris for leiligheten deres i Tidemands gate i Oslo.

Etter dette kjøpte ekteparet leiligheten på Tjuvholmen for 22,75 millioner kroner. Tidemands gate ble så lagt ut med en prisantydning på 22 millioner, men ble til slutt solgt for 17 millioner kroner i mai i år.

Ekteparet krever meglerne for mellomlegget på fem millioner kroner. Ifølge Finansavisen forklarer ekteparet at de ikke ville kjøpt leiligheten på Tjuvholmen hvis de ikke hadde trygghet for at leiligheten i Tiedemands gate ville oppnå samme pris.

Nordvik & Partners anfører på sin side at selskapet ikke har garantert noen salgssum og at det ikke kan lastes for å ikke ha sett at markedet ville falle, skriver Finansavisen.

Terje Tinholt forlot tidligere i år Nordvik & Partners for å starte eiendomsutviklingsselskapet Tinholt Eiendom.(Vilkår)