Mangeårig vestkantmegler Nils Nordvik sitter med eierandeler i 16 Nordvik & Partners-kontorer, som ble en del av & Partner-kjeden i 2015. Men nå er samarbeidet i ferd med å rakne i sømmene, etter det DN kjenner til.

– Det jeg kan si er at vi har hatt møte med & Partners-kjeden og det går på fremtiden i kjeden og hva vi tenker og mener. Vi synes det har vært nødvendig å vurdere hvorvidt dagens struktur er den beste for å møte konkurransen i markedet, sier Nils Nordvik til DN.

Holder seg unna fest

Førstkommende helg skal det etter planen være et større kickoff-arrangement for meglerkontorene i & Partners-kjeden på Norefjell. Men etter det DN kjenner til vil ikke de rundt 150 ansatte i Nordvik & Partners-kontorene delta på arrangementet. I stedet planlegger de et eget kickoff-arrangement i Oslo samme helg.

– Vi føler at i den prosessen vi er nå, så er ikke det riktig, sier Nordvik om å sende sine ansatte til Norefjell med resten av & Partners-kjeden.

Han avviser likevel at det er noe dramatikk i situasjonen.

– Vi har satt i gang en prosess for å se på organisasjonen vår. Vi skal ha et møte torsdag for å diskutere hva vi skal gjøre videre. Vi vil drøfte videre med & Partners for å se om vi kan finne løsninger, sier Nordvik.

Styreleder bekrefter utfordringer

Han viser til at eiendomsmeglingsbransjen i likhet med mange andre bransjer, er i rivende utvikling på grunn av automatisering og ny teknologi.

– Det skjer så mye i denne bransjen nå at vi ønsker å være i føresetet på dette, med de beste teknologiske løsningene for våre kunder. Om det lar seg forene med & Partners, er det vi må diskutere med dem. Derfor har vi pågående forhandlinger om fremtiden med dem, sier Nordvik.

Det har ikke lyktes DN å få tak i styreleder i Partners, Robert Fauske, onsdag kveld. Han bekrefter til Finansavisen at selskapet har «interne utfordringer», og at selskapet skal ha aksjonærmøte torsdag. Om fremtiden for kjeden sier han dette:

– Teoretisk sett kan man komme til å avvikle kjeden, men det er ikke det som er alternativet nå. (Vilkår)