Konsernsjef Olav Line slutter i Norwegian Property (NPRO) for å tiltre en annen stilling i et annet selskap, ifølge en melding torsdag.

Styreleder Henrik A. Christensen er overrasket , men ønsker Line lykke til med nye utfordringer.

- Meddelelsen fra Olav kom overraskende. Olav Line har gjort en solid innsats i de drøye fem årene han har vært administrerende direktør i selskapet, og vært den drivende kraften i endringen av Norwegian Property fra en finansiell aktør til et industrielt eiendomsselskap, sier Christensen i meldingen.

Styret har konstituert finansdirektør Svein Hov Skjelle som ny toppsjef, og starter umiddelbart arbeidet med å rekruttere ny administrerende direktør, fremgår det.

Henrik A. Christensen, styreleder NPRO. Foto:
Henrik A. Christensen, styreleder NPRO. Foto: (Foto: Ståle Andersen)

Christensen opplyser til DN at det ikke har vært noe større kontakt med Line utover en mail og en telefonsamtale der den avtroppende toppsjefe sa opp for å tiltre en annen stilling. Styrelederen gjentar at styret har vært svært fornøyd med den jobben Line har gjort for Norwegian Property.

- Olav har fått seg en ny jobb, men hvor får han fortelle selv. Det er egentlig ikke så mye mer å si. Han har gjort det valget, så har vi tatt det til etterretning, sier Christensen til DN.

Norwegian Property eier og driver flere næringseiendommer, der Aker Brygge i Oslo er den mest sentrale. I løpet av det siste året har John Fredriksen privat kjøpt seg kraftig opp i selskapet, i tett konkurranse med Stein Erik Hagen, som solgte seg ut i januar.

Fredriksens oppkjøp har også gitt endringer i styret, der blant annet skisprederens datter, Cecilie Astrup Fredriksen (31), ble satt inn som styremedlem ifjor høt. Samtidig ble Bjørn Henningsen innsatt styremedlem og advokat Henrik A. Christensen, som styreleder.

Fredriksen-medarbeider Espen D. Westeren er senere blitt styremedlem, det samme er Marianne Heien Blystad. De erstattet Hagen-makker Nils K. Selte i Canica, og datteren Camilla Hagen Sørli (33), som ble satt inn i styret samtidig med Astrup Fredriksen ifjor høst.

Et selskap eiet av styremedlem Bjørn Henningsen kjøpte torsdag nær 25.000 aksjer i Norwegian Property. Han eier etter dette rundt 225.000 aksjer.

Fredriksens Geveran Trading har samtidig torsdag  inngått aksjeeksponeringsavtaler (Total Return Swaps) på 28,78 millioner aksjer.

Etter dette eier Geveran 263,7 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 48,09 prosent i tilllegg til nevnte TRS-avtaler. Deretter følger Folketrygdfondet med omlag 13,5 prosent, oppkjøpsfondet Niam V med 12,30 prosent samt en rekke fond og banker.

I et intervju med DN i London nylig avslørte Fredriksen at det var hans døtre som hadde presset på for å spre investeringene inn i næringseiendom.

Les også: - Bygger opp det sterkeste teamet vi kan få fatt i

Det ledet til oppkjøpet i Norwegian Property og i Entra, ifølge Fredriksen.

Skipsrederen tok ti prosent da det statsdominerte eiendomsselskapet gikk på børs i oktober ifjor. I ettertid har Fredriksen redusert eksponeringen i Entra, men er fortsatt selskapet nest største aksjonær med 7,74 prosent.

DN har ikke lykkes å få kontakt med Olav Line sålangt torsdag kveld.

Les også:
Riggaksje strykes fra Oslo Børs

Stor seier for Obamas helsereform i høyesterett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.