Torsdag kveld la Norwegian Property, der John Fredriksen er største eier frem tall for fjerde kvartal i fjor.

Resultat før skatt endte på 1,9 milliarder kroner, mot 485 millioner kroner i fjerde kvartal 2019.

Selskapet fikk et nettoresultat på 1,6 milliarder kroner, mot 396 millioner kroner samme periode året før. Inntjeningen per aksje ble på 2,59 kroner.

Styret har vedtatt å utbetale 0,10 kroner per aksje i utbytte for 2020. Utbyttet vil bli utbetalt i løpet av februar.

I fjerde kvartal 2020 hadde selskapet driftsinntekter på 193,1 millioner kroner, mot 561,5 millioner kroner i 2019.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen var på 23,5 milliarder kroner ved utgangen av fjerde kvartal i fjor, mot 16,6 milliarder kroner siste kvartal 2019.

Fall i leieinntektene

Leieinntektene endte på 193,1 millioner kroner siste kvartal 2020, mot leieinntekter på 178,6 millioner kroner samme periode året før.

Men totalt for året skriver selskapet at det fikk inn 25,4 millioner kroner mindre i leieinntekter i 2020, sammenlignet med året før.

– Vi har hatt et travelt og innholdsrikt kvartal med høy aktivitet på finansieringssiden. Dessverre har aktiviteten på bygulvet vært begrenset i førjulstiden som følge av landets smittesituasjon og pålegg og anbefalinger fra myndighetene, sier administrerende direktør Bent Oustad i børsmeldingen.

Norwegian Property gjennomførte flere transaksjoner i kapitalmarkedet i løpet av kvartalet, og opplever å ha god tilgang på kapital:

  • Selskapet gjennomførte en rettet emisjon på 557 millioner i forbindelse med kjøpet av Snarøyveien 30 og en reparasjonsemisjon på 28 millioner.
  • Obligasjonslån på 500 millioner med pant i Terminalbygget på Aker Brygge ble utstedt i kvartalet. Det ble videre utstedt to obligasjonslån på til sammen 1, 250 milliarder med pant i Verkstedhallene på Aker Brygge. Det er også etablert en ny trekkfasilitet på 600 millioner med pant samme bygg.
  • I forbindelse med kjøpet av Snarøyveien 30 på Fornebu ble det utstedt et 10 års bilateralt obligasjonslån på 3,5 milliarder med pant i bygget.

Det er John Fredriksens Geveran som er største eier i Norwegian Property.

Overtok Telenor-hovedkontor

I oktober 2020 kom Norwegian Property til enighet med Telenor om å overta sistnevntes hovedkontor på Fornebu. Overtagelsen fant sted 1. desember 2020.

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er 5,45 milliarder kroner, men netto kjøpesum var cirka fem milliarder kroner, skrev DN tidligere i høst. I kvartalsrapporten skriver Norwegian Property at Fornebu nå er å regne som ett av selskapets tre satsingsområder – i tillegg til cbd-området, som omfatter Tjuvholmen, Aker Brygge og Vika, og Nydalen.

– Integrering av Snarøyveien 30 i vår forvaltningsorganisasjon har hatt høyt fokus i kvartalet, og resultatet viser seg allerede i konsernets resultater for fjerde kvartal. I tillegg har vi, som noen av våre konkurrenter tidligere har rapportert om, også opplevd til dels betydelig økte takster for våre sentrale kontoreiendommer og Nordr-investeringen», skriver administrerende direktør Bent Oustad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.