Torsdag meldte Solon Eiendom at Andreas Martinussen går inn i rollen som administrerende direktør for selskapet.

Andreas Martinussen var tidligere administrerende direktør i selskapet, frem til Stig L. Bech tok over i 2019.

Martinussen vendte tilbake til Solon Eiendom etter å ha jobbet et drøyt år hos Ivar Tollefsens Fredensborg.

Stig L. Bech forteller at han frivillig går av som toppsjef i Solon Eiendom. Stafettpinnen gir han videre til mannen som inntil nå har hatt jobben som driftsdirektør i selskapet.

Bech går nå over i en begrenset stilling med håndtering av enkelte overordnede prosesser.

– Det er ikke tegn på misnøye, snarere tvert imot. Jeg har ledet Solon Eiendom gjennom en omfattende industrialiseringsfase, og selskapet går nå mot en mer produksjonsorientert fase. I denne overgangen er Andreas Martinussen en riktig mann til å ta over ansvaret, sier Bech.

Martinussen vendte tilbake til Solon Eiendom etter å ha jobbet et drøyt år hos Ivar Tollefsens Fredensborg.

– Det har vært en utrolig spennende jobb å bygge denne organisasjonen ferdig i tett samarbeide med en kompetent stab og etter ønske fra engasjerte eiere, sier Bech.

Sitter igjen med 600.000 opsjoner

Styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom sier følgende om avgangen i børsmeldingen:

– Solon har vært heldige som har hatt med seg Stig på denne viktige etappen av vår industrialisering. Stig skal også være med videre i arbeidet med sentrale oppgaver. Samtidig er det flott å ha suksesjon i egne rekker. Andreas er allerede innarbeidet og har tatt tak i strømlinjeformingen av vår produksjon.

Selskapet opplyser at Bech fikk tildelt to millioner opsjoner i Solon Eiendom, som ga rett til å tegne seg for aksjer til kurs 30 kroner per aksje, da han tiltrådte som administrerende direktør. 1,4 millioner av disse vil nå bortfalle, og Bech sitter igjen med 600.000 opsjoner.

Ved børsstenging onsdag ble Solon-aksjen handlet for 29.9 kroner stykk.

Bech vil ikke kommentere sin egen lønn. Hva gjelder jobb fremover sier Bech at han vurderer tilbud som foreligger, men tar seg litt tid til å se på alternativer.

Gigantbonus

I april kunne DN melde at den tidligere Bahr-advokaten Stig L. Bech fikk en bonus på 27,9 millioner kroner.

Han har tidligere opplyst til DN at dette var en engangsutbetaling, et såkalt ansettelsesvederlag, som han fikk i forbindelse med tiltredelsen som administrerende direktør i februar 2019.

Denne utbetalingen reduseres dersom han fratrer før det er gått fem år. Dersom han slutter for eksempel etter tre år, må 40 prosent av beløpet betales tilbake, forklarte han.

Bech tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Solon 1. februar 2019. Før det var han styreleder i kommunale Boligbygg.

Solgte boliger til eget selskap

Tidligere i år ble det kjent at Solon Eiendom hadde solgt boligprosjekter til en verdi av en halv milliard til sitt eget selskap Solon Realkapital.

Solon Eiendom eier 49 prosent av Solon Realkapital, Vatne Property eier resten.

Hvis Solon Eiendom hadde eid over 50 prosent av Solon Realkapital, ville selskapet vært konsolidert i Solon Eiendom-regnskapet.

Transaksjonene fikk Finanstilsynet til å reagere som ba om svar fra Solon Eiendom.

Bech svarte Dagens Næringsliv i forbindelse med fremleggingen av kvartalsrapporten at selskapets rapportering og regnskap er i samsvar med de krav som gjelder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.