Siden midten av august er det solgt 3.462 nye boliger. Dette er 19 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, og 2 prosent flere enn samme periode i fjor.

Det viser siste utgave av Samfunnsøkonomisk analyses rapport «Econ Nye Boliger», som ble publisert fredag. Rapporten kommer annenhver måned, og gir oversikt over pris- og salgsutvikling i nyboligprosjekter.

– Nyboligsalget i Norge har vært godt, og vi må tilbake til 2016 for å finne en oktober-telling med høyere salg, skriver sjeføkonom Andreas Benedictow i rapporten.

Høyest salg på Østlandet

Salget siden oktober utgjør 19 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er tre prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og ett prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Den høyeste salgstakten finner vi på Østlandet med 22 prosent. Deretter følger Sørlandet og Midt-Norge med 17 prosent, Nord-Norge med 15 prosent, og Vestlandet med 13 prosent.

Siden sist telling har 3.773 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 3.462 boliger. Dermed er antall usolgte boliger økt til 15.010.

I gjennomsnitt koster boligene i Norge 60.300 kroner per kvadratmeter. Det er fire prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 67.100 kroner. Sørlandet ligger lavest med 49.200 kr.

Færre usolgte på Østlandet

Siden midten av august er det solgt 2.077 nye boliger på Østlandet. Dette er 29 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode, og 17 prosent flere enn samme periode i fjor.

Dette er det høyeste nyboligsalget vi har registrert i en oktober-telling siden 2016.

Salget på Østlandet siden august utgjør 22 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er 3 prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og 2 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Det sterkeste salget finner vi i Asker og Bærum og Øvre Romerike med 29 prosent. Det svakeste salget finner vi i Oppland med 12 prosent.

Siden sist telling har 2.442 nye boliger hatt salgsstart på Østlandet. Samlet er det solgt 2.077 boliger. Dermed har antall usolgte boliger gått opp, til 7.289.

I gjennomsnitt koster boligene på Østlandet 67.100 kr per kvadratmeter. Det er 3 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest i Oslo med 89.800 kr. Øvre Romerike ligger lavest med 51.000 kr.

Utbudet av usolgte nye boliger i Oslo har krympet betydelig det siste året. Nå er det 842 usolgte nye boliger i Oslo. Til sammenligning var det 1779 usolgte nye boliger i hovedstaden i oktober i fjor, ifølge rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.