Den samme leiligheten på Grünerløkka i Oslo sentrum ble solgt med to måneders mellomrom. I løpet av de 66 dagene steg verdien med 1,050 millioner kroner. Verdiøkningen tilsvarer 16.000 kroner hver eneste dag.

– Leiligheten ble totaloppusset. Den ble gjort om til en treroms. Det ble en overkommelig pris, sier kjøper og selger Liv Else Mikkelsen.

Leiligheten i Fagerheimen borettslag ble kjøpt for 3,220 millioner kroner i oktober og solgt for 4,270 

Hun tok leiligheten på forkjøpsrett og planla egentlig å bo der selv. Så ble det endring i planene.

Stuen i leiligheten før oppussingen.  
Stuen i leiligheten før oppussingen.   (Foto: Schala & Partners)

Mikkelsen regner med å ha brukt 400.000 kroner på selve oppussingen i tillegg til meglerhonorarer og andre omkostninger.

– Den gikk høyt. Det ble litt igjen selvfølgelig, humrer Mikkelsen.

500.000 over prisantydning

Hun er selv megler og trodde leiligheten ville gå for rundt prisantydningen på 3,8 millioner. Også i sin egen jobb har hun sett at leiligheter som ikke er gjort noe med går hundretusenvis av kroner over kjøpsprisen bare etter en måneds tid.

– Alt er tilfeldigheter i dette markedet.

Det er første gangen hun kjøper en leilighet der hun selv ikke bor. Kjøp og salg ble foretatt av et annet meglerforetak enn hun selv er tilknyttet.

Tror på utflating

Boligprisfesten de siste årene ser ut til å fortsette. Mange av bydelene i Oslo har hatt en vekst på over 20 prosent det siste året.

– Det er for tidlig å konkludere med at den avtagende 12 måneders veksten vi har i januar er begynnelsen på et trendskifte i boligmarkedet. Vi forventer likevel en svakere utvikling i 2017 sammenlignet med 2016 utover i året, blant annet grunnet den innstrammede boliglånsforskriften som var gjeldende fra 1. januar. Innstramningene har gjort det vanskeligere å få boliglån, noe som vil få en effekt på boligprisene. Men det er fremdeles usikkert i hvor stort omfang, uttalte Christian Vammervold Dreyer, som er administrerende direktør i Eiendom Norge, da januartallene ble lagt frem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.