Obos og Aker asas heleide eiendomsselskap, FP Eiendom, etablerer et felles selskap og går sammen om å bygge boliger på Fornebu.

Kjell Inge Røkke er største og dominerende eier i Aker asa, og satt ved årsskiftet med 68,2 prosent av aksjene i selskapet.

I en felles pressemelding opplyser Obos og Aker at tomtene skal utvikles under prosjektnavnene Fornebuporten Bolig 3 og Fornebuporten Bolig 4. Det nye selskapet, FP Obos JV as, har tomter tilsvarende cirka 45.000 kvadratmeter boligutvikling, pluss et betydelig næringsvolum.

FP Eiendom har siden 2012 drevet boligbygging på Fornebuporten. Selskapet skal fortsatt stå som eier og prosjektutvikler på eiendommene.

Obos tar ansvar for markedsføring og salg boligprosjektene, og skal utnevne styreleder i selskapet.

– Det at Obos velger å gå i partnerskap med FP Eiendom om utvikling av boliger på Fornebu er en anerkjennelse, sier administrerende direktør Torstein Storækre i FP Eiendom i en melding.

– Obos er svært fornøyd med å inngå samarbeid med en aktør som FP eiendom på Fornebu. Et slikt samarbeid vil skape nye muligheter for god og helhetlig utvikling av tomtene», sier administrerende direktør Kristine Tveitnes Seip i Obos Fornebu as.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Skal du først ha hjemmekino kan du like gjerne gjøre det skikkelig
Gråbein tester ut Denon AVC-X8500H – en hjemmekinoforsterker med 13 surroundkanaler for skikkelig kinolyd hjemme.
02:39
Publisert: