I juli var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 61.642 kroner, opplyser Obos i en pressemelding. Det er 0,9 prosent lavere enn i juni, og 3,9 prosent høyere enn i juli for et år siden. 

De siste månedene er 12-månedersveksten i Obos-prisene i Oslo-området barbert. I februar var prisene 22 prosent høyere enn i februar året før. Det er nesten seks ganger så høyt som 12-månedersveksten på 3,9 prosent i juli. 

Hittil i år har prisene på Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området falt med 2,9 prosent. Siden februar er prisene ned 5,3 prosent. 

– En fortsatt mindre prisnedgang i juli var som forventet, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj. 

Prisfall i hele landet 

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i landet som helhet var på 53.749 kroner i juli. Det er en nedgang på 1,0 prosent sammenlignet med juni, og en oppgang på 2,8 prosent sammenlignet med juli i fjor.

Det ble foretatt 468 eierskifter knyttet til Obos i juli, mot 875 i juni. I juli i fjor ble det foretatt 390 eierskifter.

– Korreksjonen er på ingen måte en full stopp, og et økt antall gjennomførte handler i forhold til 2016 viser at etterspørselen fortsatt er til stede, sier Siraj. 

Ifølge Siraj har Obos opplevd god etterspørsel etter nye boliger gjennom sommeren, både i og utenfor hovedstaden. 

– Vi tror derfor at boligmarkedet kommer til å stabilisere seg utover høsten med en forventning om en forsiktig prisvekst framover, sier Siraj. 

Investorene selger 

Torsdag denne uken legger Eiendom Norge frem den landsomfattende boligprisstatistikken for juli. Etter at boligprisene i landet har falt i to måneder på rad er det knyttet stor spenning til statistikken. I Oslo er prisene ned 4,1 prosent de siste to månedene. 

Flere eiendomsmeglerkjeder har rapportert til DN at småinvestorer har begynt å forsvinne fra markedet og at de nå selger unna for å sikre gevinst. (Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: