Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo falt 2,4 prosent fra juli til august, opplyses det i en pressemelding fra Obos onsdag.

– Dette var overraskende og svakere enn ventet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos, og viser til at prisene vanligvis stiger i august.

Prisfallet kommer etter en sterk oppgang i juli, da det ble solgt en stor andel små leiligheter med høyere kvadratmeterpris enn større boliger. I august var andelen mindre boliger lavere, og det kan forklare noe av prisfallet, fremgår det av meldingen.

Mindre fall på landsbasis

Monsvold viser til at prisfallet fra juli til august bør tolkes med forsiktighet, da det ble omsatt få boliger i juli. Sett under ett steg Obos-prisene i Oslo med 0,6 prosent i løpet av sommeren.

Hittil i år har Obos-prisene i Oslo steget 6,8 prosent, mens de i løpet av de siste 12 månedene har steget åtte prosent.

På landsbasis falt Obos-prisene 0,7 prosent i august, mens de er opp 9,3 prosent de siste 12 månedene.

Kvadratmeterprisen var i august 74 200 kroner i Oslo-området og på landsbasis 65 209 kroner, fremgår det.

Venter vider fall utover høsten

Fremover venter Monsvold i Obos at prisene vil falle noe, og til neste år venter hun moderat prisvekst.

– Lavere arbeidsledighet og utsikter til noe høyere lønnsvekst, kan motvirke noe av prisfallet som følger av økte rente. God aktivitet og høy etterspørsel tyder også på at det går mot en myk landing i boligmarkedet. Tilbudet av bruktboliger synes å være på et ganske normalt nivå. Bruktboligmarkedet virker i det store og hele å være i god balanse, sier Monsvold.

Fredag legger Eiendom Norge frem den landsomfattende boligprisstatistikken for august. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.