Svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har sikret seg en eierandel på 20 prosent i eiendomsselskapet JM for 4,56 milliarder svenske kroner. Det kommer frem i børsmelding mandag morgen.

SBB skriver at de har kjøpt 13, 9 millioner aksjer fra Obos for 326,3 svenske kroner per aksje. Transaksjonen utgjør rundt 20 prosent av aksjene og stemmene i selskapet. Det svenske selskapet skriver i meldingen at de forventer en fortjeneste på rundt 300 millioner svenske kroner på årsbasis som følge av oppkjøpet.

– JM er et solid, fremgangsrikt og veldrevet selskap. De har en sterk markedsposisjon som Sveriges ledende boligutvikler. JM har skapt stor verdi og sterke økonomiske resultater for OBOS. Vi selger oss ut av JM basert på løpende vurderinger av investeringene våre, der vi mener dette er det beste for OBOS og utviklingen av vår egen virksomet i både Norge og Sverige, sier konserndirektør og ansvarlig for aksjeinvesteringer i Obos, Ingunn Andersen Randa.

– Vi ser dessuten at vi i de store byene i stadig større grad møter JM som konkurrent. Salget styrker vår finansielle posisjon og frigjør kapital til å investere i egen virksomhet i Norge og Sverige, med mål om å bygge flere boliger og å tilby enda flere boliger med OBOS Bostart og OBOS Deleie, sier hun.

SBB ledes av den tidligere politikeren Ilija Batljan som den siste tiden har vist stor interesse for investeringer i Norge. Før jul prøvde SBB å kjøpe den norske eiendomsgiganten Entra, men mislyktes i forsøket.

Nylig la også SBB inn et bud på fem millioner aksjer i Solon Eiendom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.