I august var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 61.278 kroner, skriver Obos i en pressemelding. Kvadratmeterprisen er 0,6 prosent lavere enn i juli. Det er den fjerde måneden med prisfall på Obos-boliger i hovedstaden. 

Prisene er 1,3 prosent høyere enn i august 2016. Hittil i år har prisene falt med 3,5 prosent.

– Prisnedgangen i Oslo er som forventet, med tanke på det tilgjengelige boligtilbudet, innstramning i finansiering og lavere befolkningsvekst. Det er vanskelig å spå sikkert om hvor lenge en prisnedgang vil vedvare, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj. 

– Basert på tilsvarende markedsjusteringer tidligere er vårt beste anslag at vi maksimalt ser for oss 7–9 måneder til før markedet snur igjen. Det betyr at boligprisene bør være tilbake på utgangspunktet senest sommeren 2019. Boligeiere og kjøpere som tenker langsiktig har derfor ingenting å være bekymret for, sier Siraj.

Frykter boligprisnedgang i august

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttende boliger 54.226 kroner i august. Det er 0,9 prosent høyere enn i juli, og 1,8 prosent høyere enn i august i fjor. 

Tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene falt i juli i år for tredje måned på rad. Fallet var det største siden 2013. Nå frykter eiendomsmeglere en boligprisnedgang i august, måneden som vanligvis pleier å være preget av kjøpelyst i boligmarkedet etter stille sommermåneder. 

– Vi har hatt mange visninger denne måneden, og ser at markedet har kommet i gang igjen etter sommeren. Men vi har ikke de hete budrundene som vi hadde i første kvartal, sa markeds- og kommunikasjonsdirektør Maren Synnevåg i eiendomsmeglerne Nordvik & Partners tidligere denne uken.

Nye tall neste uke

Tirsdag neste uke legger Eiendom Norge frem sine tall for boligprisutviklingen i august. Eiendomsmeglerne DN har vært i kontakt med forventer boligprisnedgang i Oslo i august. 

– Vi tipper en liten prisnedgang, fordi en del boliger som var i markedet før sommeren er blitt solgt til korrigert pris i august, sa Jon Olav Halgunset, konstituert direktør for Oslo og Akershus i Eiendomsmegler 1 tidligere denne uken. (Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: