Snittprisen for Obos-boliger i Oslo har siden 2004 steget 1,7 prosent i mars måned, og i fjor var prisoppgangen på to prosent. Etter prisnedgangen i mars i år, er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for en OBOS-bolig i Oslo-området 65.163 kroner.

– Det har, gitt de spesielle omstendighetene, vært bra aktivitet i bruktboligmarkedet i mars. Mens det var 649 omsetninger i mars i fjor, falt dette til 595 i mars i år. Nedgangen har først og fremst kommet i Oslo, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i pressemeldingen.

– Hvor stor korona-effekten blir for boligmarkedet, avhenger av hvor lenge de strenge tiltakene varer.

For Obos sett under ett gikk prisene ned med 2,8 prosent fra februar til mars.

Monsvold sier i pressemeldingen at Obos opplevde utviklingen i boligprisene i februar som tegn på et marked i god balanse.

– Nå er det de omfattende smitteverntiltakene myndighetene har innført som skaper nedsiderisiko for boligmarkedet, mener hun.

Hun håper at etter hvert som viruset forsvinner, vil også boligmarkedet normaliseres, men peker på at de strenge tiltakene som er innført, og de økonomiske konsekvensene, kan gå ut over markedet.

– Lavere sysselsetting og utsikter til svakere lønnsvekst, vil gjøre at etterspørselen etter boliger blir mindre fremover enn vi regnet med for en måned siden. Men rentenedgangen, som er en svært viktig driver, trekker i motsatt retning. Det er likevel liten tvil om at vi går inn i en tid med stor usikkerhet. Samtidig tror vi at aktiviteten i boligmarkedet vil kunne ta seg opp igjen raskt etter hvert som myndighetene letter på smitteverntiltakene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.