Den planlagte 380 kvadratmeter store penthouseleiligheten i Obos' prestisjeprosjekt Middelthunet på Majorstuen Oslo ble først lagt ut for salg med en prislapp på 95 millioner kroner i begynnelsen av 2019. Dette inkluderte en stor privat takterrasse, i tillegg til to regulære terrasser.

Obos fikk ikke napp, og mot slutten av 2019 ble planene for leiligheten oppgradert, og prisen ble jekket opp til over 97 millioner kroner, en kvadratmeterpris på solide 254.000 kroner.

Garasjeplasser til knapt en million kroner stykket kommer i tillegg, og med tilvalg og tilpasninger ville prisen fort kommet langt over 100 millioner kroner. Til gjengjeld er utsikten sørover fra 12. etasje over Frognerparken mot fjorden inkludert i prisen.

Dette ville gjort dette til den nest dyreste leiligheten som er omsatt i Norge. På en soleklar pristopp ligger fortsatt den 1100 kvadratmeter store leiligheten på Tjuvholmen i Oslo, som Color Line-eier Olav Nils Sunde betalte 236,5 millioner kroner for i 2013.

Prisen ikke avgjørende

Men vel to år etter at leiligheten ble lagt ut til salg har ingen slått til.

– Det har vært seriøs interesse, men vi har ikke kommet i mål. Men det er ikke prisen som gjør at den ikke er solgt, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Han sier det rett og slett ikke klaffet helt for de som hadde midler og interesse for en slik bolig. Leilighetene i komplekset har fastpris.

– Vi visste på forhånd at det er et veldig lite marked i Oslo for en leilighet i denne prisklassen, kanskje en håndfull kjøpere eller to, så vi har hele tiden hatt i bakhodet at vi kan dele den i to. Denne beslutningen er nå tatt, sier Pettersen.

Tidspunktet passer nå på grunn av progresjonen i byggingen. Leilighetene i dette prosjektet skal stå innflyttingsklare i løpet av 2022, og beslutningen om å dele opp toppleiligheten måtte derfor tas nå for å gjøre bygningsmessige tilpasninger.

Obos endrer ikke prisen selv om det nå blir to leiligheter. Den største på 251 kvadratmeter får en pris på 60 millioner kroner, mens den mindre på 140 kvadratmeter skal koste 37 millioner kroner.

Obos tror de to leilighetene blir solgt raskt.

– Det er et helt annet marked for den type leiligheter, med mange flere i målgruppen, sier Pettersen.

Men den storslåtte takterrassen skrinlegges nå helt, og leilighetene må nøye seg med hver sin regulære terrasse på 40 kvadratmeter.

Feberhett marked

Tross den tungsolgte toppleiligheten melder Obos om stor interesse for Middelthunet-prosjektet. 265 av de 329 leilighetene i komplekset er solgt, med startpris på rundt seks millioner kroner for de rimeligste leilighetene.

– Boligmarkedet er relativt feberhett om dagen, etter at vi fikk en liten støkk med en gang koronaen kom, sier Pettersen.

Obos har fått kritikk for å bygge luksusleiligheter som dette på Oslo vest. Pettersen understreker at Obos i all hovedsak bygger rimeligere boliger for folk flest, men at Obos skal ha et tilbud for alle medlemmene, også de som vil bo vestkanten.

– Høye tomtepriser på Oslo vest gjør at prisene blir høye, men i dette komplekset har flertallet av leilighetene et helt normalt Majorstuen-nivå, sier Pettersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.