Boligprisene i Oslo økte 0,1 prosent i februar for brukte Obos-boliger.

I februar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 65.066 kroner for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området. Det betyr at kvadratmeterprisen er 0,1 prosent høyere enn i januar, og 22,0 prosent høyere enn i februar 2016.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 56.239 kroner i februar for brukte Obos-tilknyttede boliger. Dette er 0,7 prosent høyere enn i januar, og 17,8 prosent høyere enn i februar 2016.

– Innstrammingene i bankenes lånepraksis kan forklare at det nå er noe roligere i bruktboligmarkedet, men det er for tidlig å trekke noen endelig konklusjon. De grunnleggende forutsetningene for fortsatt prisvekst er imidlertid fortsatt til stede, og det er derfor viktig at kommunene har høyt trykk på å få ferdigregulert nok tomter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

I februar ble det foretatt 614 eierskifter tilknyttet Obos mot 524 i januar og 688 boliger i februar 2016. I 2016 ble det omsatt 8.466 boliger totalt, mot 8 920 i 2015.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trumps tale til kongressen populær i USA
President Donald J. Trumps talte til Kongressen natt til tirsdag. 78 prosent av dem som fulgte talen til Donald Trump sier de reagerte svært eller litt positivt på det de så, melder CNN.
03:57
Publisert: