I Oslo-området gikk prisene for brukte Obos-boliger opp med 0,3 prosent i september. Det er femte måned på rad med prisstigning. Det skriver Obos i en pressemelding.

Det betyr at prisene hittil i år har steget med 8,4 prosent i Oslo-området.

På landsbasis har prisene gått opp med 0,9 prosent fra august til september. Så langt i år prisene steget med 7,2 prosent på årsbasis.

Obos påpeker at det er uvanlig med prisstigning i september. Veksten må imidlertid ses i sammenheng med en svakere utvikling enn vanlig måneden før.

Frykt for innstramming

Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos tror den mulige innstramningen av boliglånsforskriften kan bidra til kraftigere prisstigning.

− Vi tror i utgangspunktet på en stabil prisutvikling, eventuelt et svakt prisfall, resten av året. Det er vanlig sesongmønster. Men frykt for innstramning i boliglånsforskriften fra neste år kan gi en midlertidig høyere etterspørsel og dermed høyere prisvekst enn vanlig. Grunnen er at mange kan ønske å fremskynde boligkjøpet for å få høyere lån, sier Monsvold i en pressemelding.

I september la Finanstilsynet frem et forslag om en ny boliglåneforskrift. Finanstilsynet vil blant annet strupe bankenes rom for skjønn og kutte i hvor mye folk kan ta opp i boliglån. Bakgrunnen for forslaget er den stadige økende gjelden i norske husholdninger.

«Bra fart i Oslo»

Obos melder om at prisene har steget mer det siste kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor.

− Dette viser at det er bra fart i Oslo-markedet spesielt. Sysselsettingsvekst og høyere lønnsvekst demmer opp for den siste renteoppgangen, sier Monsvold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.