På landsbasis steg prisene på Obos-tilknyttede boliger med 0,3 prosent i juli fra juni.

For hovedstaden er oppgangen mye sterkere. Boligprisene i Oslo falt for første gang på fem måneder i juni, men nå er prisene tilbake på sporet.

I juli steg prisen på Obos-boliger med 1,1 prosent i Oslo.

Ti prosent i år

– De nye tallene bekrefter våre antagelser om at Oslo-markedet er i ferd med å stabilisere seg, vi er inne i et mer normalisert bruktboligmarked, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-boliger i Oslo-området steget med 10,1 prosent. Landet som helhet har opplevd en prisvekst på ni prosent i år.

– Prisutviklingen i juli i Oslo har i år vært sterkere enn snittet for tilsvarende måned de siste årene. Samtidig vet vi at prisene svinger mer i juli da antall boliger for salg er forholdsvis lavt sammenlignet med andre måneder, sier Siraj.

Tror kjøpere er forberedt på renteøkning

Obos-sjefen tror boligkjøperne har tilpasset seg de nye lånereglene og er godt forberedt på en eventuell renteøkning.

I september er det ventet at Norges Bank kommer til å heve styringsrenten fra 0,5 prosent til 0,75 prosent – den første rentehevingen siden mai 2011. Det skal være planlagt ytterligere to renteøkninger i 2019, og sentralbanken har varslet at styringsrenten skal opp rundt 1,5 prosentpoeng de tre neste årene.

De gjør at det blir dyrere å betale ned på boliglånet. Styringsrenten påvirker rentene i pengemarkedet, som igjen påvirker hvilke utlåns- og innskuddsrenter du får hos banken. Dermed vil en høyere styringsrente bety høyere boliglånsrente, men samtidig høyere rente på innskuddene, altså sparing i bank.

Nye tall fredag

Fredag kommer Eiendom Norge med ferske tall for alle boliger på det norske bruktboligmarkedet.

Forrige gang viste tallene fra Eiendom Norge at boligprisene i Oslo falt med 1,3 prosent i juni, sammenlignet med samme måned i fjor. For landet samlet falt boligprisene med ett prosent. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Rimelig favorittchampagne
En av Polets rimeligste champagner imponerer.
01:01
Publisert: