I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på Obos-tilknyttede boliger 2,3 prosent høyere enn i november 2016, og 29,5 prosent høyere enn i desember 2015

– Prisveksten i 2016 viser med all tydelighet at det nå er behov for handling. Den politiske bevisstheten om å prioritere økt boligbygging er økende. Men i konkret handling er det skjedd for lite i påvente av utredninger og politiske forankringsprosesser. I Oslo forventer vi nå at byrådet følger opp innstillingen fra boligvekstutvalget med konkrete tiltak som setter fart i boligbyggingen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en kommentar.

Boligprisene i Oslo har steget i overkant av 20 prosent det siste året. Fasiten på boligprisveksten i desember kommer først fra Eiendom Norge førstkommende onsdag.

Siraj tror ikke 2017 byr på demping av det hete boligmarkedet i Oslo. 

– Vi venter fortsatt prisvekst i 2017. For landet under ett tror vi bruktboligprisene vil stige med åtte prosent, mens vi i Oslo forventer en prisvekst på 16 prosent, sier Siraj.

Da er han enda friskere i sine prognoser enn konkurrenten Baard Schumann i Selvaag Bolig. Schumann tror Oslo-prisene vil stige 15 prosent i år. 

I desember ble det foretatt 457 eierskifter i Obos, mot 734 i november og 470 i desember 2015. I 2016 ble det omsatt 8466 bruktboliger totalt, mot 8 920 i 2015, ifølge Obos. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.