Videokonferanse-seriegründer Odd Johnny «O.J» Winge (40) sikret seg i fjor strandeiendommen P.T. Mallings vei 38 på Bygdøy i Oslo for 69 millioner kroner, ifølge eiendomsregisteret.

Opprinnelig prisantydning for eiendommen med det 286 kvadratmeter store tyrolerhuset var 80 millioner kroner.

Nå fremgår det at av eiendomsregisteret at Winge også har sikret seg den 0,8 mål store eiendommen med adresse P.T. Mallings vei 34, rett i bakkant for 30 millioner kroner.

Begge eiendommene er kjøpt gjennom Winges heleide selskap Illuminati AS.

Milliardgevinst

Winge, Geir Langfeldt Olsen og Fredrik Halvorsen satt igjen med minst en milliard kroner hver da de i fjor solgte videokonferanseselskapet Acano. Kjøperen var Cisco, som betalte seks milliarder kroner for selskapet.

De tre var også sentrale da Tandberg ble solgt til Cisco i 2009 i norgeshistoriens største it-oppkjøp på 19 milliarder kroner i 2009, og eier i dag en tredjedel hver i investeringsselskapet Ubon Partners.

Slitt bygningsmasse

Den 2,5 mål store strandeiendommen som Winge kjøpte i fjor har sjøbod og dypvannsbrygge. I desember i fjor fortalte Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen at den nye eieren må belage seg på betydelig oppgradering.

Johnsen anslo at det vil koste 40–50 millioner kroner å rive den eksisterende boligmassen og bygge nytt. Dermed lå det an til en mulig totalpris på 110–120 millioner kroner – før kjøpet av naboeiendommen.

– Det vil ikke overraske meg om han velger å rive og bygge nytt. Det ligger litt i kortene, sa eiendomsmegleren til Dagens Næringsliv for tre måneder siden.

Dagens Næringsliv kjenner ikke til standarden på villaen til 30 millioner kroner.

Ifølge regnskapet fra Winges heleiede investeringsselskap Illuminati as tok gründeren ut et utbytte på 64 millioner kroner for fjoråret.

Dagens Næringsliv lyktes ikke med å få en kommentar fra Winge torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.