I slutten av september meldte teknologimilliardær Fredrik Halvorsen flytting til en liten kommune rett utenfor Lugano i Sveits.

Nå har hans mangeårige partner Odd Johnny «O.J» Winge (46) registrert ny bostedsadresse i samme distrikt. Adressen er i et leilighetskompleks i kommunen Paradiso, som ligger et par kilometer utenfor Lugano sentrum.

DN meldte i midten av oktober at Winge hadde fått en postadresse i Lugano. Nå er samme adresse oppdatert til offisiell bostedsadresse i Folkeregisteret.

De siste årene har Winge bygget en praktvilla på Bygdøy. Tidligere har Finansavisen skrevet at han risikerer en gigantisk skatt på boligen siden han eier den gjennom sitt selskap Illuminati.

Nå blir investoren en av flere som kan kalle Sveits sitt nye hjemland. Det vakte stor oppsikt da milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkke meldte at han flyttet til Lugano i september.

Tek-investorer

Winge og Halvorsen gjorde sin første vellykkede investering da de bygget opp Tandberg som ble solgt til den amerikanske it-giganten Cisco. Senere tjente de én milliard kroner hver da videokonferanseselskapet Acano ble solgt til samme it-gigant.

Ifølge ligningstallene for 2020 hadde han formue på 440 millioner kroner, inntekt på 89 millioner kroner og en skatteregning på 32 millioner kroner. Ligningstallene for fjoråret er ikke klart ennå. Siden 2008 har han betalt drøyt 190 millioner kroner i skatt.

Mesteparten av verdiene til Winge ligger i Ubon Partners Holding, som han eier sammen med Fredrik Halvorsen. Tidligere i år skyflet duoen én milliard kroner opp fra deres felles investeringsselskap til holdingselskapet, noe som gjorde at egenkapitalen ble så godt som tømt.

Halv milliard i utbytte

Ifølge 2021-regnskapet for Ubon Partners Holding tok investorduoen ut til sammen en halv milliard kroner av dette i utbytte. Den resterende halve milliarden ble stående i selskapet som egenkapital.

Winges investeringsselskap Illuminati har en egenkapital på snaut 250 millioner kroner. Kapital anslo nylig Winges formue til 1,4 milliarder kroner.

Tidligere var Winge, Halvorsen og Geir Langfeldt Olsen kjent som «Wonderboy-trioen». I 2018 omtalte DN at Halvorsen, Winge og Olsen skilte lag. Winge og Halvorsen kjøpte da ut Olsen fra Ubon Partners.

Ubon Partners har også gjort en rekke andre investeringer i oppstartsselskaper. DN har tidligere skrevet om Disruptive Technologies og Jazz Networks og Vaion, to selskaper som Halvorsen og Winge har gått inn på eiersiden i.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.